Mag ik gekochte spullen verkopen?

Als ik op verzoek van iemand anders iets van internet koop omdat die zelf niks online mag/kan kopen, en dan aan diegene voor dezelfde prijs+verzendkosten verkoop, of net iets meer voor de moeite om het voor diegene te kopen. Mag dat?


Ik vraag dit omdat mensen steeds vragen of ik spullen voor ze van ebay/marktplaats etc kan kopen omdat ze niet over een paypal rekening bezitten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat mag wel vind ik. Jij doet er moeite voor en ik zou daarom met ze afspreken wat jou bemiddeling kost. Iets van 5 of 10% lijkt me redelijk. Zo niet dan moeten ze maar iemand anders vragen, jij neemt toch ook enig risico en daar mag best wat tegenover staan.

Je mag best voor je moeite een kleine beloning krijgen. Maar kijk wel uit of degenen voor wie je het koopt wel bonafide zijn. Wat let ze om zelf een pay pal rekening te openen?

ik vind ook dat dit zeker mag, jij moet tenslotte ook moeite doen, en zo verdien je ook misschien nog een leuk, ookal is het klein, centje bij! dus ik zal zeggen, gewoon doen hoor als het maar redelijke prijzen blijven en anders inderdaad; moeten ze zelf maar paypal aanmaken of iemand anders zoeken

Ja kopen en verkopen mag in Nederland. Schrijf je even in bij de KVK en draag netjes BTW af zoals het hoort.

Ja hoor, dit mag. Spreek wel van te voren af wat je wil overhouden aan die (ver)koop, en laat de mensen van te voren betalen, dat scheelt gezeur achteraf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100