Werkgever betaald lager bedrag uit dan schriftelijk is vastgelegd, beweert dat dit bruto is mag dat?

Ik krijg van mijn vorige werkgever nog een ORT (onregelmatigheidstoeslag) die ik destijds niet heb ontvangen masr wel recht op heb. Ik heb een brief gekregen met de hele berekening en het totaal uit te betalen bedrag. Nu is er een aanzienlijk lager bedrag gestort. Werkgever zegt dat het bedrag in de brief bruto is. Echter, er staat alleen Bruto bij het bedrag wat toen al is uitbetaald maar niet bij het bedrag wat nog uitbetaald moet worden....en er staat heel duidelijk: Totaal uit te betalen bedrag. Zie bijlage. Is dit eerlijk? Of moet ik er vanzelfsprekend vanuit gaan dat dit bruto is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag niet alleen, dat gebeurt altijd. Afspraken over loon zijn altijd bruto. De werkgever kan namelijk niet bepalen hoeveel belasting je moet betalen.

Je salaris wordt door de werkgever in principe bruto uitbetaald. (d.w.z. dat vóór de werkelijke betaling er nog premies e.d. af gaan) Meestal is dat ook duidelijk aangegeven. Mocht je ORT gebaseerd zijn op je normale loon, dan kun je dat eenvoudig controleren. Daar moet dan óók het brutosalaris vermeld zijn. Overigens moet de hele berekening terug te vinden zijn op je loonstrookje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100