Hoe neem je ontslag tijdens proeftijd?

Ik wil ontslag nemen bij mijn nieuwe bijbaantje, ik ben pas net begonnen dus ik zit in mijn proeftijd. Kan dit gewoon via mail, of moet ik echt een brief sturen? Het is een contract voor een bepaalde tijd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Strikt genomen hoef je helemaal niet schriftelijk op te zeggen. In de proeftijd volstaat ook een mondelinge opzegging. Het kan echter geen kwaad het per mail of per brief te bevestigen. Wel moet de werkgever je het ontslag schriftelijk bevestigen.

Bronnen:
https://www.das.nl/juridische-informatie/w...

Eerst uitzoeken of in je arbeidsovereenkomst een proeftijdbeding staat. Als het gaat om een contract voor bepaalde tijd van niet meer dan 6 maanden kan geen proeftijdbeding worden overeengekomen. Dan kun je alleen tussentijds weg met wederzijds goedvinden of door opzegging. Opzegging kan alleen als dat in de overeenkomst staat en dan is het een maand-einde maand. (Nu opzeggen is na 31 juli weg kunnen). Advies voor opzeggen: mondeling melden bij directie of aangewezen leidinggevende en schriftelijk bevestigen. Wederzijds goedvinden: datum voorstellen aan directie of leidinggevende en als ze akkoord gaan schriftelijk bevestigen dat die-en-die datum je laatste werkdag is. Is een echte proeftijd overeengekomen, wat alleen kan bij een tijdelijke overeenkomst van langer dan 6 maanden of bii een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd dan is het voldoende om aan een aangewezen leidinggevende te melden dat dag X je laatste werkdag is en dit voor de duidelijkheid schriftelijk te bevestigen. Netjes is het om die melding een paar dagen vantevoren te doen en niet aan het einde van een dag en dan de volgende dag niet meer te verschijnen. Toegevoegd na 7 minuten: Advies is om die schriftelijke bevestiging per (aangetekende) brief te doen, aangezien het niet bereiken van een e-mail voor rekening van de verzender komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100