Mag een werkgever van mij een foto van mij plaatsen?

Mijn werkgever heeft ooit gevraagt of hij een foto van mij en een paar andere jongens mag voor de Facebook van het bedrijf, ( Kijken waarschijnlijk gemiddeld 20 mensen per maand op ) dus ik vond dat niet echt een probleem. Nu kom ik er achter dat deze foto blijkbaar op de voorkant van elk filliaal of op een bord daar staat. Er zijn meer dan 100 fillialen in Nederland.
Mogen zij dit zomaar doen, Hebben zij wel het recht hiervoor zonder mijn directe toestemming of is het nu gewoon jammer voor mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het gebruik (verwerken, publiceren etc) van persoonsgegevens, en helemaal van een portretfoto, is expliciete toestemming nodig. Die toestemming is altijd gekoppeld aan een doel waarvoor die toestemming gegeven wordt. Als je toestemming gaf om de foto te publiceren op Facebook met het doel van publiciteit / promotionele actie voor het bedrijf, dan is dat doel daarmee vastgelegd. Publicatie op een andere plek met hetzelfde doel is daarmee gedekt door de toestemming die je ervoor gegeven hebt. Het gaat er dus om waarvoor je toestemming hebt gegeven, en de omschrijving van het doel waarvoor die toestemming was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100