Wat kost personeel inhuren van een uitzendbureua?

Wat kost personeel inhuren via een uitzendbureau?

-Stel de persoon die via het uitzendbureau komt verdient €10 netto per uur, wat betaal ik dan aan het uitzendbureau (gemiddeld per uur)
-Stel de persoon die via het uitzendbureau komt verdient €13 bruto per uur, wat betaal ik dan per uur aan het uitzendbureau?

Wat is een beetje een vuistregel daarvoor?

Graag antwoord goed toelichten.

Alvast bedankt voor de reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

* Het brutoloon van iemand die netto 10.-/uur overhoudt, zal ongeveer 12.-/uur zijn. Volgens het gebruikte bronbestand liggen de loonkosten van een uitzendkracht 50% bovenop het brutoloon van een reguliere werknemer. Dan zitten we al op eur 18./uur. Daarbovenop zet het uitzendbureau nog een marge. Dus de uitzendkracht die zelf een brutoloon van ongeveer eur 12.-/uur ontvangt (en netto eur 10.-) , zal voor de inlener ergens tussen de eur 20.- en 25.- uur kosten, exclusief btw. * Op een andere plaats werd indicatief gegeven: brutoloon * 1,75. Laten we dat los op de uitzendkracht die bruto eur 13.- krijgt, dan wordt het inlenerstarief eur 22,75/uur. * En weer elders wordt gesteld dat een uitzendkracht 2 tot 2,5 keer zoveel kost als zijn brutoloon. Dan zou een brutoloon van eur 13.- een inlenerstarief tussen de eur 26.- en eur 32,50 opleveren. De marge hangt natuurlijk ook samen met zaken als de grootte van het uitzendbureau, of het een incidentele inlening betreft of een structurele en andere commerciële factoren. Overigens moeten uitzendkrachten die werken onder de ABU-cao hetzelfde salaris krijgen als eigen medewerkers in verder soortgelijke omstandigheden. Laat ik op basis van het bovenstaande de handige rekenregel nemen: inlenerstarief is brutoloon * 2. Toegevoegd na 20 uur: Voor hoger opgeleid/specialistisch personeel kun je uitgaan van een wat hogere vermenigvuldigingsfactor.

Bronnen:
https://inhuren.com/wat-kost-personeel-via...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100