Is de groothandel incl. btw goedkoper dan de supermarkt?

Of waarom zou je anders bij de groothandel je boodschappen doen?

Toegevoegd na 22 seconden:
Dus zonder dat je de btw terugvraagt!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen wel, maar supermarkten kunnen soms door groot in te kopen kortingen krijgen waardoor zij dan weer goedkoper zijn voor jou als klant.

Soms wel, soms niet. De aanbiedingen kunnen best scherp zijn (maar alleen voor de A-merken: huismerken kan je nog steeds goedkoper bij Aldi/Lidl halen). Het is vooral het idee dat het goedkoper is in combinatie met het uitgebreidere assortiment.

de groothandel hebben geen vakkenvullers die alles uit de dozen moeten halen dus is goedkoper hee? maar nadeel ": wat moet je in hemelsnaam met 40 pakken suiker bijvoorbeeld?

De persoon die voor mij antwoordde heeft gelijk. Producten aankopen bij een groothandel is goedkoper omdat je het in grote hoeveelheden aankoopt. Bij supermarkten past men dezelfde strategie toe. Als je een product koopt bij de kruidenier in je buurt zal je meer betalen voor één product dan wanneer je hetzelfde product voor een "3+1 gratis" promotie koopt in de supermarkt. Toegevoegd na 2 minuten: Maar dat wil niet zeggen dat je er dan ook goedkoper van af komt als je alles in grote hoeveelheden aankoopt. Dan doe je er waarschijnlijk drie keer langer over om diezelfde producten te verbruiken en heb je dus teveel aangekocht.

Het ligt net aan het product. Ik vind de macro en de sligro voor de meeste producten duurder als de plaatselijke c1000 . Sommige producten zijn bij sligro juist wel weer goedkoop zoals snacks en kleine flesjes drinken die in de super los verkocht worden.

Nee, dat is het niet. Behalve de Aldi en de Lidl en de Action en dat soort winkels, hebben ook de ander supermarkten tegenwoordig een basis-assortiment en een huismerk. Meestal goedkoper dan wat je in de groothandel kunt krijgen. Ik zie wel eens die krantjes van de Makro, ofzo, maar vind het niet goedkoop. Waarom je er wel boodschappen gaat doen: Omdat het leuk is eens een keer heel ergens anders boodschappen te doen. Omdat je een grote voorraad van iets wilt inslaan. Voor een feest, voor een vereniging. Vroeger, bij de scouting, kochten wij daar hele grote emmers aardappelsalade, en hele grote blikken soep, bijvoorbeeld.

Nee, de groothandel is voor een consument niet goedkoper. Supermarkten hebben scherpe prijsafspraken en kunnen daarom veel scherpere prijzen bieden (zelfs al zit er voor hun ook nog een winst op). Anders is het voor een horecabedrijf. Zij kopen bij een groothandel in om verschillende redenen: - assortiment - grootverpakking - btw aftrekbaar - prijsafspraken - wordt bezorgd. Voor de consument is een groothandel wel leuk, i.v.m. het assortiment.

Ligt eraan of de groothandel bij jou in de buurt ligt. Op zich zijn de boodschappen bij de Makro wel heel iets voordeliger, maar in ons geval moeten we 40 kilometer rijden naar de dichtstbijzijnde Makro (en ook weer terug) dus dan blijft er van het voordeel weinig meer over. Wat mij verder opvalt is dat dingen die bij de Makro in de winstpakker (super voordeel) zijn, doorgaans een week later bij de supermarkten ook in de aanbieding zijn. Dus samengevat: Als je een groot feest geeft en veel moet inkopen ben je voordeliger uit, mits je niet te ver hoeft te rijden voor de groothandel. In alle andere gevallen kun je beter gewoon naar je plaatselijke supermarkt gaan. (in tegenstelling tot wat ik bij sommige anderen lees hoef je bij een Makro lang niet van alle dingen direct grote hoeveelheden aan te schaffen. Heel veel producten zijn daar ook gewoon per stuk te verkrijgen en anders zijn het verpakkingen met maximaal 6 stuks.) Toegevoegd na 1 uur: .

Bronnen:
eigen ervaring met Makro

Het assortiment is anders dan een gemiddelde supermarkt, daarnaast zijn veel producten kwalitatief beter. Naast de genoemde groothandel, zijn er meer groothandelaren die zich ook anders specialiseren in de voedingssector. Ook zijn meestal de bezorgkosten in de prijs verwerkt en werkt men met een soort bonusstelsel.

Bronnen:
Heeel veel jaren ervaring.

ik heb alleen ervaring met de Makro. daar zijn de prijzen lang niet altijd goedkoper mede door de hevige concurrentie tussen de supermarkten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100