Is het rechtmatig dat het LBIO nadat de schuld volledig is geind, nog tijd verder kan innen inclusief incassokosten zoals hun voorschrijven?

Naargelang hoeveel keer je via hun aangeschreven wordt alimentatie te betalen zoveel jaar moet je dan via hun betalen met daarbovenop incassokosten

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is rechtmatig. Zo is gegarandeerd dat er geen nieuwe betaalachterstand ontstaat.

Bronnen:
https://www.lbio.nl/alimentatie/alimentati...

Ja, dat is rechtmatig. (Het zijn geen incassokosten maar opslagkosten, bijna hetzelfde). Het staat ook duidelijk op hun website aangegeven / aangekondigd, dus het hoeft niet als verrassing te komen. Door zelf op tijd te betalen aan de ex-partner kan de inmenging van LBIO en dus ook de opslagkosten worden voorkomen. Als LBIO herhaaldelijk moet worden ingeschakeld, dan is de betalingsplichtige kennelijk hardleers. Er is dan weinig vertrouwen dat het na de eerste periode van inlopen op de openstaande schuld in het vervolg goed zal gaan. Daarom wordt de termijn verlengd. Omdat LBIO al die tijd voor u aan het werk is, betaalt u over die hele periode opslagkosten. LBIO is een overheidsinstelling die zich houdt aan wettelijke regels en afspraken.

Bronnen:
https://www.lbio.nl/alimentatie/alimentati...
https://www.lbio.nl/over-lbio

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100