Ontvang ik rente als er een uitgesproken vonnis maar niet betaald wordt?

Ik heb een jaar geleden ongeveer een motor aangeschaft. Er bleek iets mis te zijn met de cilinder en zuiger, kosten zo'n 500 euro. De verkoper wilde met niks meewerken dus heb ik een kort geding gestart. De vonnis is uitgesproken, en hierin staat de verkoper mij die kosten moet gaan betalen. Ik heb tot op heden nog niets ontvangen en mijn advocaat heeft de vonnis uit handen gegeven bij het incassobureau.

Mijn vraag is nu eigenlijk, als ik het geld pas over een half jaar ontvang, krijg ik daar dan rente over? Of ontvangt alleen het incassobureau rente?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Juridisch betaal jij zelf de kosten van het incassobureau aan het incassobureau. Jij huurt hen immers in (of de advocaat namens jou) (Kosten die je overigens meteen bij de (wan-)betaler verhaalt !!!) Die kosten zijn het 'loon' van het incassobureau. Intussen zit jij op je vergoeding te wachten. Zolang die niet betaald is heb jij recht op wettelijk verschuldigde rente. Die rente int het incassobureau, samen met de verhaalkosten van dat zelfde incassobureau in één keer. Het incassobureau verhaalt dus in de basis 3 bedragen: 1) Het verschuldigde bedrag 2) De rente over dat bedrag 3) hun kosten. Alleen die laatste component mag het incassobureau zelf houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100