Waarom betalen ze niet meer met 1 en 2 eurocenten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat mensen deze maar lastig vonden, en de winkeliers ook. Daarom hebben ze afrondingsregels ingevoerd, waarbij het contante bedrag dat je moet betalen wordt afgerond op 0 of 5 cent. Die regels zijn trouwens niet verplicht en winkeliers mogen zelf weten of ze eraan mee doen. Bij de Aldi kun je bijvoorbeeld nog wel met 1 en 2 eurocent betalen.

Bronnen:
http://www.nvb.nl/index.php?p=11823
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Bij Aldi nog steeds hoor.geven ook gepast terug.

uit gemakzucht!

Wanneer je bij de kassa met contant geld afrekent, mag de winkelier het bedrag afronden op een veelvoud van 5 eurocent. De winkelier moet wel duidelijk aangeven met een sticker op de pui en bij de kassa dat er wordt afgerond. Deze maatregel vergroot het betaalgemak en dringt de kosten van ons betalingsverkeer terug. Het afronden geldt niet voor betalingen met pinpas of chipknip. Munten van 1 en 2 eurocent worden daarom niet meer gebruikt om te betalen. Uitzonderingen daargelaten (Aldi).

In sommige delen van ons land worden 1 en 2 eurocenten nog wel gebruikt! Mijn vader woont in een dorp in Noord Holland en daar betalen ze nog steeds met die muntjes, zijn portemonnee zit er vol mee.

In C&A kan je er ook nog mee betalen. Of in Duitsland. Wat ik doe is sparen en alles in een keer naar de bank brengen. (met zakjes van de bank zelf) word het op je rekening gestort. Heb je er teminste wat aan :D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100