Hoe moet ik met de belastingdienst afstemmen dat ik inkomsten heb uit online gamen?

Hallo, ik heb enkele vrienden die een online mobiele game spelen en zo nu en dan hun account verkopen via paypal. Echter omdat ze zelf geen paypal hebben(helaas verboden in het land waar ze wonen) wordt het geld gestort op mijn paypal rekening. 10% van het bedrag krijg ik en de rest stuur ik via bank>western union(met vermindering van de verzendkosten) naar ze. Dit hebben we nog maar 2 keer gedaan dus het is niet zo dat we er al een tijd mee bezig zijn.

Maar ik wil hierdoor geen problemen krijgen met de belastingdienst en zoek al een tijdje naar een oplossing. Ik ben bereid belasting te betalen van het bedrag wat ik zelf krijg(dat is niet meer dan 150 euro geweest tot nu toe) en eventueel van het totale bedrag(en daarna pas verzenden naar m'n vrienden) maar ik heb geen idee hoe ik dit het beste kan regelen.

Eerste optie is natuurlijk stoppen met verkopen en zeggen dat ze het zelf uit moeten zoeken maar als er een andere oplossing is hoor ik het graag. 100/150 euro extra inkomen per maand zou natuurlijk niet slecht zijn.

Groetjes,
Art

Weet jij het antwoord?

/2500

Positief dat je dit gewoon netjes wilt opgeven. Voer deze inkomsten bij je belastingaangifte in bij "Inkomsten uit overig werk", na aftrek van de uitgaven. Om helemaal safe te zijn zou je de Belastingdienst schriftelijk om toestemming kunnen vragen. Keuren ze in deze situatie de uitgaven aan anonieme begunstigden van Western Union niet goed, dan lijkt me het einde verhaal.

Bronnen:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/con...
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/con...

Let naast het antwoord van SimonV ook even op box 3. Het geld op jouw paypal rekening moet je als vermogen opgeven, als je totale vermogen na aftrek van schulden boven de grens uitkomt (in 2018 € 30.000) betaal je daar belasting over. Het is dus handig te zorgen dat er op 31 december geen geld meer op de account staat dat nog doorgestort moet worden. Vriendelijke groet, Daniël Klaassen

Bronnen:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/con...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100