Kan ik mijn werkgever een boete opleggen als hij te laat is met de verlenging van mijn arbeidscontract?

k heb een jaar contract. Deze verloopt 11dec. Mondeling is besproken dat deze wordt verlengd. Schriftelijk nog niets.

Mijn collega haar contract verloopt 31 dec. Zij heeft nog geen gesprek gehad en weet nog niks.

Hoe werkt het met het aanzegtermijn in de nieuwe wet werk en zekerheid. Hierin staat namelijk dat als de werkgever schriftelijk niets laat weten er een boete kan volgen als de werknemer deze in dient (na rato in hoeverre te laat met doorgeven). Maar hoe werkt dit dan? hier kan ik weinig info over vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja een werk gever moet een maand voor afloop AO aan geven wat hij wil . Ook bij verlenging of verlenging onder nieuwe voorwaarden . Mondeling volstaat niet het moet schriftelijk . Nou :) zo staat het in de wet . Want krijg je een email dan zou je hem niet gelezen kunnen hebben maar :) pas weer een uitspraak werkgever deed het per Whatup . Rechter vond het toch ook goed om wel de simpele reden ontvanger reageerde op het bericht en had daarmee aangegeven dat hij het had begrepen . Ja je werkgever is formeel in overtreding maar bij een verlenging zou ik hoog uit opmerken dat het beter zou zijn gewest bla bla . Want ja je relatie is ook belangrijk . Dus als men jouw toezegt we gaan verlengen en dat gebeurt ik zou zo laten en niet de wijsneus uithangen voor een maand salaris boete . Aan jou uit te betalen . Mogelijk volgens bijzonder tarief -50% . Maar verlengt hij je AO niet . Heb je 2 maanden om hem schriftelijk in gebreke te stellen . Dus dan direct een brief op poten . Succes . Ps bemoei je niet met je collega in deze kwestie . Dat is edn zaak tussen haar en haar baas .

In het geval de werkgever de aanzegging vergeet dan moet de werknemer direct na de einddatum van de arbeidsovereenkomst ("ontslagdatum") aanspraak maken op die vergoeding (heel maand salaris of deel daarvan.) Doe dat per brief. Advies is dan om die brief aangetekend te versturen, om 'misverstanden' over het al dan niet-verzonden zijn te voorkomen. (Zelf uiteraard een kopie bewaren en het bewijs van verzending.) Toegevoegd na 27 minuten: Op www.ontslag.nl vind je een modelbrief voor het claimen van deze "aanzegvergoeding ". Zorg ervoor dat hij uiterlijk binnen twee maanden verstuurd is. Toegevoegd na 27 minuten: Op www.ontslag.nl vind je een modelbrief voor het claimen van deze "aanzegvergoeding ". Zorg ervoor dat hij uiterlijk binnen twee maanden verstuurd is. Toegevoegd na 10 uur: (Voor de duidelijkheid: als je wel een nieuwe arbeidsovereenkomst krijg, is het natuurlijk "niet verstandig" om de vergoeding te claimen, ook al werd de aanzeggingsbrief niet of te laat verstuurd - als je althans de goede werkrelatie met de werkgever in stand wil houden...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100