Kun je bij een koopwoning van een woningbouwvereniging ook op de vraagprijs afdingen?

Heeft een woningbouwvereniging altijd een vaste vraagprijs als ze een voormalige huurwoning in de verkoop zetten? Of is er onderhandelingsruimte? En zo ja hoeveel procent onderhandelingsruimte is er ongeveer?

vr gr Gonna

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja . Maar kom dan goed beslagen ten ijs. Dus als vraag prijs x is zeg niet ik doe iets minder . Beargumenteer aan de hand vergelijkbare objecten en de staat en de ligging van de woning . Dat is lastig want je vind je eigen huis vaak het best . Dus zoek op waar huizen ( kadaster ) in je omgeving voor verkocht zijn en let op dat waren vaak leeg aangeboden huizen en jou huis is verhuurd :) , daarbij als de verenging veel huizen om je heen verkoopt is het beheer voor hen duurder en dan willen ze wel ook veel woningbouw verenigen moeten afscheid nemen van hele blokken huizen . Maar je belangrijkste afding argument is dat jou huis kleiner of slechter is qua onderhoud of dat ligging iets minder is . Vaak betaald de woningbouw de kosten koper . Vraag of je op hun kosten een onpartijdig taxateur mag raadplegen en of er nog een onderhouds budget voor dit pand ( project ) gereserveerd is . Vragen staat vrij :) ja ik weet uit eerste hand dat er op basis van argumenten valt te onderhandelen maar onderbouw je afdingen met argumenten . En dat zijn de oppervlakten , de staat , en de ligging en als het een appartement is of ze het geld wat gereserveerd is storten in de vereniging van eigenaren . En wat al opgemerkt vaak zijn prijzen al laag maar let op voor geborgen gebreken en of er een asbest vrij garantie wordt gegeven en geen olie tank in de tuin zit . Succes

Er is gene vast antwoord -het zal wel per woningcorporatie wisselen. In het algemeen is de prijs vast.

Voormalige sociale huurwoningen worden meestal tegelijk met andere woningen uit een woonblok verkocht. De vraagprijs staat meestal vast, maar het staat je altijd vrij om over de prijs te onderhandelen! Om een hypotheek te krijgen eisen de banken meestal een taxatie en die is vaak verplicht. Als de taxatie aangeeft dat er achterstallig onderhoud is en de woning eigenlijk te duur is, dan heb je al een goede reden om te onderhandelen. Laat dus zelf een taxateur ernaar kijken als je als niet-huurder de woning toch mag kopen. Informeer daar eerst naar, want er zijn corporaties die alleen aan eigen huurders hun woningen aanbieden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100