Hoe kom ik mijn eerste maanden uitwonend zonder studiefinaniering door?

Ik ben 18 jaar en aankomend student. In de tweede week van augustus ben ik van plan uit huis te gaan. Ik heb geen andere keus want de opleiding die ik ga volgen is aan de andere kant van Nederland vanaf waar ik woon. Ik heb geen spaargeld maar moet toch de maanden augustus en september door zien te komen. De eerste studiefinanciering (nieuwe stelsel) wordt pas eind september voor het eerst uitbetaald. Wat zijn de mogelijkheden voor mij? Kan ik een lening/bijstand aanvragen bij de overheid of gemeente voor die 2 maanden? Ik zal toch in de maanden augustus en september mijn collegegeld, huur, vaste lasten en boodschappen gewoon moeten betalen..

Toegevoegd na 1 dag:
Ps.
Al het mogelijke aan toeslagen heb ik al aangevraagd. De tegemoetkoming is erg mooi meegenomen maar hier kan net mijn eerste termijn collegegeld van betaald worden. Ik moet in deze maanden eten, de rekeningen en huur betalen. Veel werken was ook mijn eerste gedachte, maar als 18 jarige verdien je nou eenmaal geen vetpot en loon krijg je vaak pas ver achteraf uitbetaald (ik nu in elk geval wel). Daarbij loopt mijn contract in juni af en zit ik dus zonder werk (iemand een idee wat voor bedrijven mensen zoeken voor een korte periode??) Ik kan in mijn nieuwe woonplaats dan pas beginnen met werken in augustus. Alles bij elkaar gerekend heb ik voor de maanden augustus en september zo.n 600 euro p/mnd nodig als ik extreem zuinig leef. Iemand ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan dat je vanaf je 18e jaar de tegemoetkoming scholieren hebt aangevraagd. Daar heb je recht op als je 18 jaar bent op het voortgezet onderwijs zit. voor je ouders stopt de kinderbijslag en jij krijgt een tegemoetkoming voor scholieren. Deze tegemoetkoming is een gift. De tegemoetkoming gaat in vanaf het kwartaal na je 18e verjaardag. De tegemoetkoming wordt uitbetaald aan het eind van elke maand. Als je de tegemoetkoming niet hebt aangevraagd, moet je dit uiterlijk doen vóór het einde van het schooljaar (31 juli). Als je eerder aanvraagt, kan de tegemoetkoming eerder worden uitbetaald. Aanvragen doe je met het formulier Aanvraag tegemoetkoming scholieren. Je krijgt in elk geval de basistoelage. Afhankelijk van het inkomen van je ouders kun je ook nog een aanvullende toelage krijgen. Voor de maanden augustus en september is het voor je mogelijk om een overbrugging aan te vragen. Dat is een tegemoetkoming (gift) in de maanden tussen je oude en nieuwe opleiding. Zie bron 3. Toegevoegd na 16 minuten: De hierboven genoemde maanden augustus en september zijn formeel de maanden juli en augustus. -------------------------------------------------- Informatie Duo over deTegemoetkoming Voortgezet Onderwijs (overbrugging) De toelage wordt maandelijks uitgekeerd: thuiswonend uitwonend Gift basistoelage thuiswonend: € 108,80 (jaar 2014) Gift aanv. toelage bovenbouw € 83,99* * Afhankelijk inkomen verzorgende ouder(s) De toelage is gratis en wordt ook uitbetaald over de maanden juli en augustus 2015 als in september 2015 studiefinanciering wordt toegekend. http://www.hetccc.nl/SubSites/CCC/Beeldmateriaal/documenten/VL%20Examenklassen%20VO%20informatie%20DUO%202014-2015.pdf

Bronnen:
https://duo.nl/Images/7148_tcm7-597.pdf
https://duo.nl/particulieren/scholier/fina...
https://duo.nl/particulieren/scholier/naar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100