Als ik voor 1 februari a.s. stop met mijn studie, krijg ik dan vanaf het studiejaar 2015-2016 nog wel studiefinanciering?

Om medische reden wil ik stoppen met mijn studie, maar ik vraag me af of ik dan nog stufi krijg (voor 3 jaar dan, omdat ik nu 1 van de 4 jaar gebruikt heb) of dat ik dan te maken krijg met het leenstelsel.
Om mij heen hoor ik telkens andere verhalen en kreeg ik dus niet echt duidelijkheid.

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als u de studie niet wijzigt maar tijdelijk stopt, valt u na de tijdelijke stop nog steeds onder de oude regelgeving. U kunt de studie, als dat weer mogelijk is, weer oppakken. In de bron vindt u soortgelijke situaties met de vraag of er, na een tijdelijke onderbreking, verder gestudeerd kan worden volgens de oude regelgeving. Het antwoord is steeds: Ja, dat kan. (zie bron 1 en 2) Soms kan de prestatiebeursduur eenmalig met één jaar verlengd worden. Als u het diploma dan alsnog binnen de diplomatermijn behaalt, dan wordt dit extra jaar prestatiebeurs omgezet in een gift. Er moet bij deze voorziening wel sprake zijn van een ernstige lichamelijke of psychische functiestoornis. Familieomstandigheden, zoals het overlijden van een familielid, worden niet direct gezien als een bijzondere medische omstandigheid bij de deelnemer. (zie bron 3)

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/90856-soc...
http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?...
https://duo.nl/zakelijk/BVE/studievertragi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100