Mag ik volgens mijn arbeidscontract naast mijn huidige baan ook als zelfstandige werken zonder mijn werkgever hierover in te lichten?

Ik werk momenteel 38 uur in loondienst bij een modewinkel, en wil daarnaast als zelfstandig schoonheidsspecialiste starten. In eerste instantie enkele uurtjes per week. Als dat goed gaat wil ik minder uren gaan werken in de winkel, en als zelfstandige mijn uren opbouwen. Ik wil mijn werkgever voorlopig liever niet informeren hierover, bang dat dit gevolgen zal krijgen voor mijn baan.
Nu staat er in mijn huidige arbeidscontract het volgende: Door de werknemer dient schriftelijk toestemming te worden verkregen van de werkgeefster indien de werknemer voor derden werkzaamheden in loondienst wil verrichten.
Is deze regel nu ook van toepassing op mij? Ik ga immers niet voor derden werken in loondienst, maar voor mijzelf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Lees je arbeidsovereenkomst nog eens door en kijk of er iets in staat over "nevenactiviteiten". Dat is alles wat je buiten de werkvloer doet en geld mee verdient. Als dit kopje in je arbeidsovereenkomst staat dan ben je verplicht het te melden. Je hebt immers de overeenkomst getekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100