Is er een limiet aan het ontvangen van geld?

Kan een persoon bijvoorbeeld €500.000 legaal geld ontvangen op een rekeningnummer? Wat zijn de limieten, en wat de consequenties die hierbij te pas komen? Wat zijn eventueel de grenzen?

Toegevoegd na 22 minuten:
P.S. wat als het om geschenken gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn geen grenzen... de winnaars van de staatsloterij krijgen gewoon de miljoenen overgemaakt op de rekening, en laatst werd er bij iemand $37.000.000.000.000(ruim 2x de totale amerikaanse staatsschuld) afgeschreven voor een fastfood maaltijd. Misschien is de grens het aantal nullen dat je op een afschrijving-bewijs kunt printen? Toegevoegd na 35 seconden: Ohja, de belastingdienst komt wel even een kijkje bij je nemen...

Er is geen wettelijke limiet, wel wettelijke beperkingen. De belangrijkste is dat de bijschrijving rechtmatig moet zijn en met een rechtsgeldige reden. Schort het daaraan, dan moet de betaling ongedaan worden gemaakt, of het nu om één cent of een miljard euro gaat. Verder is er, om dat een beetje in de gaten te houden vanwege criminaliteit en witwassen, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Banken en bedrijven zijn verplicht grote, niet gebruikelijke overschrijvingen of stortingen te melden. Overschrijvingen van tonnen tussen grote bedrijven zijn niks bijzonders, maar als bijstandtrekker X opeens een ton stort is het wel bijzonder.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100