Kan je als je pas na 2 jr de factuur van een bedrijf krijgt daar korting op bedingen?

Als je te laat betaalt mag een bedrijf rente in rekening brengen maar als je als koper pas na 2 jr de factuur krijgt kan je dan ook korting bedingen? Zit er ook een soort verjaring op facturen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De vordering van het bedrijf verjaart na 5 jaar. Als je sneller had willen betalen, had je zelf ook om de factuur kunnen vragen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik neem wel aan dat het bedrijf de rente pas na het versturen van de factuur in rekening brengt.

Die korting heb je al gehad in de vorm van crediet: 2 * 4 % = 8 %. Dat merk je wel op jouw belasting aanslagen. Het geeft wel aan, dat het bedrijf slecht georganiseerd is en dat jouw factuur er bij de jaarcontrole is uitgerold als zijnde niet verzonden.

Je weet toch dat als je iets afneemt dat je moet betalen ! Wat is dan nu het probleem? Je wilt korting omdat je nog geen factuur kreeg ? Je had ook zelf contact op kunnen nemen in die 2 jaar.

Hoe later een factuur komt, hoe later je hem hoeft te betalen, hoe meer rente je in die tijd hebt kunnen trekken van het bedrag dat je schuldig was. Dat is je korting. En nee, meer korting kun je juridisch gezien niet bedingen. Al kun je het natuurlijk altijd proberen.

Een consumentenkoop verjaart na 2 jaar. er mag dan geen factuur of betalingsherinnering in die 2 jaar zijn verstuurd door het bedrijf waar jij de koop hebt gedaan. Toegevoegd na 1 minuut: Nog even gekeken voor de zekerheid ivm de het 5 jaar antwoord en twijfel. Bij deze ook de bron

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/Boek...

De enige korting die je kunt bedingen,is m.i. een excuus,omdat ze zo laat met de factuur zijn! Maar anderzijds het was toch ook niet veel moeite gewesst om te informeren waar de factuur bleef? Of had je soms een stille hoop,dat er überhaupt geen factuur meer kwam?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100