mag mjin werkgever eisen dat ik elke werkdag op mijn werk verschijn terwijl ik tijdenlijk geblesseerd ben en afhankelijk van vervoer door anderen?

Ik ben herstellende van een zware blessure (enkelbanden gescheurd) en loop met twee krukken, kan nog niet autorijden noch fietsen. Ik zorg ervoor dat ik twee van de vier werkdagen per week met een collega meerijd en op mijn werkplek ben. De beide andere dagen heb ik geen vervoer en werk ik van thuis uit. (dit was twee weken geleden een mondelinge afspraak met mijn leidinggevende. ) Mag mijn werkgever mij nu verplichten om op die beide andere dagen voor eigen kosten een taxi te nemen om op mijn werk te verschijnen? (mijn werk lijdt er niet onder, ik kan thuis gewoon inloggen, bellen met collega's etc.)
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag hij eisen (tenzij je medisch/pscychisch te ziek zou zijn om te kunnen komen.) Je loon wordt tenslotte ook doorbetaald. Dat je extra kosten moet maken omdat je niet iedere dag met een collega mee kunt rijden, is niet het probleem van de werkgever. Het zou wel aardig zijn, als hij een vergoeding zou geven voor de extra kosten maar een reiskostenvergoeding is niet verplicht (tenzij dit in cao, personeelshandboek of arbeidsovereenkomst staat.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100