Hoe weet je of je in payrolling contract stap in het onderwijs?

Ik heb een baan aangeboden gekregen bij een toeristische hogeschool maar ze hebben geen CAO en ze zeggen dat ze ook niet aan pensioenopbouw doen. Als je vraag of ze sociale premies afdragen blijven ze enorm vaag.
Ik krijg alleen betaald voor de lessen die ik geef en dus niet voor voorbereiding etcetera. Ook hebben ze geen afdeling salarisadministratie. En een deel van mijn salaris zou ik pas in 2015 krijgen. Als ik ziek zou worden gelden er wachtdagen die pas gaan tellen op de dagen dat ik les zou geven.

Hoe weet ik of ik in een payrolling bedrijf stap bij deze groen blauwe particuliere onderwijs instelling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zie je direct. Een payrolling bedrijf heeft immers alle werknemers in dienst en is een soort uitzendbureau met voor het eigen personeel. Bij een payrol bedrijf zijn de werknemers in dienst van het payrolling bedrijf, zo loopt de werkgever geen risico's als je bijv. ziek wordt (die zijn immers voor het payrolling bedrijf). Aan de andere kant heeft de werkgever wel hetzelfde personeel en is die verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Maar nogmaals, je kan niet per ongeluk bij een payrolling bedrijf in dienst komen. Het staat in je contract. Sociale premies is het payrolling bedrijf dan verplicht af te dragen (als ik het goed heb), want het payrolling bedrijf is je werkgever. Maar uit je vraag wordt niet duidelijk of je uberhaupt werknemer wordt of freelancer, aangezien je per les betaalt krijgt. In dit geval ligt de afdracht van premies echt anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100