Mag je baas bepalen wat er met de fooi gebeurd?

We moeten er met de collega"s iets leuks van doen en ik vind dat we recht hebben op het geld!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze baas begeeft zich op glad ijs. Hij neemt de fooi niet in, rekent hem niet tot het loon, maar hij bepaalt wel wat er mee moet gebeuren: Er moet iets leuks mee gedaan worden met het personeel. Op zich is dat heel nobel, en waarschijnlijk gedaan uit het oogpunt van teambuilding. Maar wat als iemand niet kan, of als enige niet van bowlen houdt, of gewoon liever geld heeft? Door het voor te schrijven eigent de baas zich eigenlijk de fooi toe. Toegegeven, hij geeft hem meteen uit en laat het personeel daarover beslissen. Maar hij houdt in feite een vinger in de pap. En dat is een risico als hij de jurisprudentie gelezen heeft. Ik zou deze baas adviseren om dit te bespreken met zijn adviseur of boekhouder, de jurisprudentie te lezen. Hij loopt twee risico's: Ten eerste dat iemand zijn fooi echt opeist. Dat kan. Er is jurisprudentie over een ober die dit heeft gewonnen. De baas mag de fooi dus niet afpakken of verplicht aan een bepaald doel besteden. Ten tweede loopt hij een risico op niet afgedragen premies. Als de belastingdienst oordeelt dat hij zich de fooi toe-eigent en het personeel op een uitje stuurt, dan is dat geld via zijn zaak gegaan en heeft hij niet de juiste premies afgedragen. Het veiligste houdt de baas zich ver van de fooien. Tip: Laat je baas deze vraag lezen, dan ziet hij dat zijn - ongetwijfeld goed bedoelde - regel meer haken en ogen kan kennen dan hij verwachtte.

Het ligt er aan in wat voor team je werkt en hoe de onderlinge verstandhoudingen zijn. Doorgaans (in kleinere teams) worden de fooien bij elkaar gedaan in één potje, en wordt er een gezamenlijke activiteit mee gefinancierd. Ook kan de fooienpot eens in de zoveel tijd verdeeld worden onder de teamleden. Bij mij op het werk wordt er gestemd en meestal wordt er een gezamenlijke barbecue van gegeven, maar het kan ook een uitje worden.

Ja, een kok kan heel lekker koken waardoor jij extra fooi krijgt. Dat is niet geheel eerlijk naar de kok toe. Wel moet de afspraak vooraf vast liggen. Als je het er niet mee eens bent ga je toch ergens anders werken!!

In het verleden werkte ik als serveerster en de afspraak was dat 25% van de fooi naar het keuken/afwaspersoneel ging, immers als zij de bestelling verpesten/vertragen, krijg jij minder fooi en door ook hen een deel te geven, krijgen zij hun rechtmatig deel. Soms, vooral in de winter, was het heel erg rustig en had ik maar een paar tientjes fooi of zelfs minder op een dag, ik gaf dan vaak de helft, want om het keukenpersoneel af te schepen met bijvoorbeeld 5 euro (als de fooi 20 was) voor meerdere mensen vond ik getuigen van armoe, zij werkten net zo hard is ik.

Een fooi is bedoeld voor het bedienend personeel, het is een betaling door derden aan jou, niet aan/door je baas. Daarnaast is het geen salaris, je betaalt ook geen loonheffing over een fooi. Wel moet je fooien apart opgeven bij je belastingaangifte. Je baas mag wel vragen dat alle fooien in een gemeenschappelijke pot worden gestort waaruit iedereen (dus ook bv de kok en schoonmaker) naar rato een deel van ontvangt. Hij mag het echter niet eisen; het is moet een vrijwillige afspraak zijn van collega's onderling. Sterker nog, in de wet is geregeld dat je baas geen enkele zeggenschap mag hebben over wat er met een fooi gebeurt. Dus eisen dat het wordt gebruikt voor de financiering van een bedrijfsactiviteit is illegaal. Uiteraard kunnen jullie als personeel wel zelf afspreken dat (een deel van) de fooien gebruikt wordt voor een personeelsuitje.

Bronnen:
http://www.arbeidsrechter.nl/fooi-fooien-w...
https://www.fnvhoreca.nl/650/fooien.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100