Kun je vandaag iets bij Praxis kopen met een korting die volgende week geldt?

Ik wil vandaag voor enkele honderden euro's aan spullen kopen bij de Praxis, maar volgende week vrijdag en zaterdag hebben ze ' 20% korting op alles' (heel typisch dat die site gevonden wordt als je erop googled, maar nog niet is vrijgegeven door Praxis zelf, maar dat terzijde).

Kan ik aanstaande vrijdag iemand met de bon terug laten gaan en alsnog die 20% korting krijgen? Of moeten de spullen dan fysiek retour en opnieuw gekocht worden? Of is er nog een andere 'truc' ?

Volgende week kopen is geen optie, want dan ben ik in het buitenland. En de voorwaarden lezen heb ik al gedaan, daar vind ik het antwoord niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat kan in principe niet ! Wat wel kan is bij de verkoper aangeven dat je voor honderden euro's wil besteden en dat je weet dat er een korting aan komt. Praat en onderhandel met hem. Wellicht krijg je dan toch je korting alsnog (deels) wel, maar dat is dan (op papier) niet in het kader van de aktie van volgende week.

Teruggaan op een later met de bon is helaas niet rechtsgeldig omdat de aankoopdatum in deze geldt en toen was de korting nog niet van kracht. Je kan jouw probleem bij het bedrijf aangeven en wellicht dat je uit coulance de korting krijgt, echter zijn ze daar niet toe verplicht. Ook kan je volgens de wet ook niet nu de spullen bestellen en betalen in de "aktieperiode" omdat ook hier de aankoopdatum geldt. De enige optie is dus je probleem voorleggen aan de medewerkers daar.

Tja, je mag je spullen altijd zonder opgaaf van reden terugbrengen, en ik heb het wel eens zien gebeuren dat iemand het trucje wat jij noemt gebruikte waarbij het ook nog lukte. Ik zou het er alleen niet op wagen en gewoon fair blijven. Vraag het voor de zekerheid aan de manager wat je kan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100