in gebreke gesteld, en nu?

Ik ben in gebreke gesteld, door het niet terugbetalen van een bepaald bedrag.

Aangezien ik door omstandigheden vergeten ben het verschuldigde bedrag (1) terug te storten naar de "rechtmatige" eigenaar, heb ik dit dus gekregen.


In deze "ingebrekestelling " sommeren ze mij een schadebedrag van (2) omdat bedrag (1) niet terug gestuurd is, en daarin staat een termijn van 7 dagen om te reageren (of mijn verzekeraar), zo niet gaan ze er van uit dat ik bedrag (2) voor mijn rekening neem.

Wat mij niet duidelijk is: Kan/mag ik bedrag (1) nog steeds overboeken, mits dit binnen de termijn van 7 dagen is en vervalt daarmee de ingebrekestelling?

Want bedrag (2) kan ik namelijk niet betalen..

(1) = Verschuldigde bedrag e.g. €20
(2) = Schadebedrag e.g. €200

* (1) is een aanbetaling voor een dienst die ik niet op tijd geleverd heb.


Mijn excuses als dit moeilijk te volgen is..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ingebrekestelling is een officieel schriftelijk bericht waarin de schuldeiser jou laat weten, dat jij de afspra(a)k(en) niet bent nagekomen. Met de ingebrekestelling krijg je nog een laatste kans dit alsnog te doen. Kom je de afspraak of afspraken niet na, dan moet je meer gaan betalen. Je kan dus het eerste bedrag nog betalen binnen zeven dagen en dan ben je niets meer verschuldigd aan de schuldeiser. Zie ook: http://www.encyclo.nl/zoek.php?woord=ingebrekestelling

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/zoek.php?woord=ingeb...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100