Wat is de juiste journaalpost als onze clubleden geld bijpinnen? Ze betalen consumpties per pin en krijgen cash geld terug? Mijn kas moet wel kloppen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het extra gepinde geld: Kruisposten ... Aan kas ... Van de bijschrijving op jullie bankrekening: Bank ... Aan kruisposten ... Als je nu het kasgeld gaat tellen, heb je een verschil met wat je op grond van de verkopen zou verwachten. Dat verschil bestaat uit inkopen die je hebt betaald met kasgeld, afrondingsverschillen, de mutatie in het wisselgeld en bovenbedoelde kruisposten. Belangrijk is de afloop van die grootboekrekening bij te houden.

Zulke meer transacties boek je weg onder de post 'kruisposten'. Per saldo verandert er dus niets. Dus de bedragen hoger dan het verschuldigde bedrag wordt een kruispost. Voorbeeld: Bedrag te betalen aan consumpties: 35,- euro, gepind door klant 50,- euro... terug uit kas: 15,- euro. Dan boek je die 15,- euro door onder een kruispost (van kas naar bank). Je klanten betalen de genoten consumpties contant in baar geld of per PIN. Het zijn beide feitelijk contante betalingen. Het meer PINNEN en uitbetalen uit de kasvoorraad verandert feitelijk niets aan het lopende saldo. Waar je uit je kasvoorraad contant geld uitgeeft, is dat op de lopende bankrekening (waar uiteindelijk alles weer samenkomt) ook weer aangevuld met per saldo een 0 verschil. Dus daarmee klopt je kas altijd dus wel. Je hebt er alleen een vervelend extra werkje aan om de transacties sluitend in je boekhouding te verwerken. Je bent overigens niet verplicht om als geldautomaat te dienen voor je klanten. Niet alleen levert die service je alleen maar extra administratie op, je verdient er zelf ook niks aan anders dan de bank zelf, die verdient wel altijd aan dergelijke transacties. Dus als je wijs en slim bent dan laat je zulke transacties lekker achterwege, of je rekent een extra bedrag om jouw ongemakken en extra werk te vergoeden. 10 tegen 1 dat je klanten dan voortaan liever naar hun eigen pinautomaat gaan en zorgen voor voldoende cashgeld op zak als ze cash willen betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100