ik betaal 362 pm kale huur nu is hier iemand bijgekomen en de afspraak is dat hij 100 euro per (JAAR)minder dan mij gaat betalen hoe verreken ik dit?

iemand zei me:
362:2=181
100:12=8,33 dat is zijn korting per maand.
hij betaald dus: 181-8.33=172 per maand
ik betaal dus 181+8.33=189 per maand

dit klopt dus niet want dan zou ik 17 euro per maand meer betalen
dan betaal ik op jaarbasis meer dan 200 euro meer dan hem
terwijl ik 100 euro per jaar meer als hem zou gaan betalen.


sorry ik ben heel slecht met getallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan moet je dus doen 100:12:2 = 4,17 En dan krijg je: 181-4,17=176,83 181+4,17=185,17 En dan klopt ie wel.

De makkelijkste oplossing is dat jullie gewoon allebei hetzelfde betalen en dat jij hem dan op het eind van het jaar 100 euro geeft. De andere manier is 362 x 12=4344 daar trek je 100 euro af= 4244 dat delen door 12= 353,67 dat betaalt je huisgenoot en jij betaalt dan per maand 353,67 +( 100/12 = 8,33)= 362 euro. maar de eerste methode dus hem gewoon 100 euro geven of 8, 33 per maand lijkt me het handigste Toegevoegd na 1 minuut: o wacht even die 362 = samen dus ja dan moet het eindbedrag door 2 gedeeld worden

Per maand is de huur 362, dus dat is voor een jaar 4344. Als je elk de helft zou betalen is het per persoon 2172 euro. Maar jij moet 100 euro meer betalen dan de ander. Dus jouw bedrag is 2222 en het zijne 2122. Dat komt per maand neer op 176,83 voor hem en 185,17 voor jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100