Is het echt verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben ?

Ik zou em willen opzeggen omdat het bakken met geld kost elke maand. Alleen een tandartsverzekering is voor mij genoeg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is verplicht, het is namelijk een collectieve verzekering die alleen en uitsluitend op te hoesten is als iedereen daaraan zijn deel mee betaalt. Mensen die niet betalen worden in tegenstelling van wat je normaliter zou denken natuurlijk wel gewoon geholpen, maar ondermijnen daarmee ernstig het systeem. Zodra er op een gegeven moment maar genoeg mensen gaan denken zoals jij, krijgen we hier wel Amerikaanse toestanden, waarbij mensen die zich wel willen verzekeren krom moeten liggen van de premies, en mensen die denken slim te zijn (of het gewoon niet kúnnen) door niet te betalen, kunnen failliet gaan aan de eerste de beste niet meer simpele ziekte. Natuurlijk kost het bakken geld elke maand ; gezondheidszorg KOST nu eenmaal bakken met geld, maar ik maak me sterk dat mensen het geen prioriteit meer zouden geven. Laat onverlet dat de kosten voortdurend onder de loep genomen mogen worden en er zeker verbeteringspuntjes zijn, maar een dure grap blijft het. Je kunt her overigens wel prima af met alleen een basispakket ; aanvullende pakketten vergoeden een hoop onzin ook, en vaak maar gedeeltelijk, waardoor je uiteindelijk duurder uit zou kunnen zijn. Weeg de risico's af, en maak je keuze. Maar die basisverzekering kun je zeker niet omheen. Als je niet uit jezelf betaalt, komen ze het gewoon halen, hoor. En dubbel en dwars ook. Toegevoegd na 4 minuten: En aan een rot gebit is nog nooit iemand dood gegaan ; de tandartsverzekering is wel de laatste die je echt nodig hebt. Af en toe een gaatje kost je een paar tientjes, iets ernstigs een paar honderd euro hooguit. Daar ga je niet failliet an. Een simpele operatie met opname echter, loopt in de duizenden euro's.

Ja dat is verplicht en ze komen incasseren hoor...

Ja dat is verplicht. Via de belastingdienst kan je zorgtoeslag krijgen. Dat scheelt weer. Een tandartsverzekering is niet verplicht.

In aanvulling op XiniX: En, je krijgt er nog een dikke boete overheen. De boete bedraagt 130% van de nominale premie over de periode dat ten onrechte geen zorgverzekering is afgesloten.

Ziektekosten is verplicht, tandarts niet! Maar wees blij, je hebt geen idee wat een dag in het ziekenhuis kost!

En wat dan als je morgen door omstandigheden in het ziekenhuis zou komen, hoe zou je dat willen betalen. Ik snap dat de verzekering duur is,toch staat het niet in verhouding tot de kosten die je werkelijk zou krijgen , mocht je ernstig ziek worden. Gewoon betalen en hopen dat je nooit echt nodig hebt.

Ja, dat is verplicht. Betalen is ook verplicht. En het is terecht. Anders zou bijna niemand een verzekering nemen. Dan zouden we gigantische problemen krijgen door alle mensen die van de ene dag op de andere ontdekken dat ze een ziekte hebben. Of die betrokken raken bij een ongeluk. Beide zouden ook jou kunnen overkomen. We hadden het anders kunnen inrichten: geen verzekering, en allemaal een bepaald bedrag betalen aan belasting. Dat had uiteindelijk op hetzelfde neergekomen. Daarom moet je sowieso betalen. We hebben gekozen voor betalen via een verzekering en niet via een belasting. Aangezien die keuze eenmaal gemaakt is, vind ik het niet meer dan terecht dat ook jij meebetaalt.

Ja, maar niet per defenitie, aangezien je op religieuze gronden vrijstelling kan krijgen. de amish zijn bijvoorbeeld niet verzekerd. ook in nederland zijn er religieuze groepingen die zichzelf niet hoeven te verzekeren omdat ze een vrijstelling hebben aangevraagd en gekregen.

Het is niet alleen verplicht maar ook erg onverstandig om geen ziektekostenverzekering te hebben. Ik vond het vroeger ook zonde van mijn geld omdat mijn man en ik nooit een dokter nodig hadden. Tot hij verleden jaar een beroerte kreeg en ik in september een hartaanval. Je wil niet weten wat voor rekeningen ik nu gelukkig niet zelf hoef te betalen voor ambulance, ziekenhuisopname, -tig bezoeken aan specialisten, ECG's, MRI's, laboratoriumonderzoeken, medicijnen, verband, röntgenfoto's, echo's en bezoeken aan de huisarts; ik zou er gewoon het geld niet voor hebben. Wij hebben alleen de basisverzekering. Dacht dat ik jarenlang voor niets had betaald maar "verdien" het nu dubbel en dwars terug.

Zoals uit bovenstaande antwoorden al blijkt: Helemaal geen verzekering is niet mogelijk. Je zou wel kunnen kiezen voor een hoger eigen risico. Hierdoor verlaag je de premie van je basis-verzekering.