Is er hier sprake van wajong fraude?

Ik ken iemand die al verscheidene jaren een volledige wajong uitkering heeft, omdat hij niet in staat zou zijn om te werken (afgekeurd). Die persoon kan echter wel met zijn auto het hele land door reizen voor zijn hobby, en is al verscheidene malen gespot tijdens het tillen van zware ladingen.

Het komt op mij over dat deze persoon weldegelijk in staat is om enige vorm van werk te verrichten, en onterecht deze (of in ieder geval deze mate) van uitkering ontvangt.

Graag zou ik hierover jullie mening weten. Is er in dit geval sprake van fraude en zou een melding op zijn plaats zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik krijg altijd zo'n KGB gevoel als mensen fraude willen melden. Natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat zoiets wel eens fraude zou kunnen zijn. Maar als alle mensen op elkaar gaan letten in negatieve zin, dan wordt het leven zo zuur. Ga je ook iemand aanmelden als hij extreem GOEDE dingen doet, zodat hij in aanmerking komt voor een bloemetje van de gemeenschap? Waarschijnlijk heb je daar nog nooit aan gedacht. Laat die enkeling zijn eigen schulden dragen en zichzelf schamen. Je kan niet de hele wereld corrigeren.

Nee ,dat is geen fraude. Hij werkt toch niet stiekem. Wat moet hij dan doen achter de geraniums gaan zitten.

Mensen kunnen een niet zichtbare handicap of beperking hebben, dus oordeel niet te snel, vraag hem gewoon eens wat hij mankeert. De Wajong uitkering is vast ook lager dan jij denkt, hij is veel beter af door gewoon te gaan werken, als hij dat kan. Hij krijgt maximaal 75% van het minimum loon. Bovendien worden die uitkeringen niet zomaar verstrekt, daar gaat uitgebreid onderzoek aan vooraf. Wees blij dat jij gezond bent en kunt werken, je komt op mij eerder jaloers over dan dat je je druk maakt over die uitkering. Het is niet leuk om ongewild niet te kunnen werken, een weekje vakantie is geweldig, maar jarenlang thuis zitten maakt je een ander mens.

Bronnen:
www.uwv.nl › ... › De Wajong-uitkering ›...

nee dat zouden ze wel controleren

Ja sprake van fraude iemand die thuis de afwas kan doen heeft arbeidsvermogen. Deelnemen aan het verkeer is werk, denk aan chauffeur. Het kgb gevoel wordt door onze regering aangewakkerd, kijk maar eens naar je salarisstrook en specifiek naar de inhoudingen op je vakantiegeld. Hier moet jij voor werken, waarom iemand met arbeidsvermogen niet en elke maand een uitkering ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100