Hoeveel geld geef je je buurjongen voor zijn verjaardag?

Mijn buurjongen is bijna jarig en vraagt geld. Nu weet ik niet hoeveel ik moet geven, wat is normaal? Ik heb een uitkering dus wil het niet te gek maken. Ik zat zelf te denken aan 5 euro/7,50 euro. Is dit niet te weinig? Ik vergelijk het een beetje met wat ik van hem kreeg op mijn verjaardag, een plant, en omdat het maar een buurjongen is. Wat is normaal in deze situatie?

Toegevoegd na 37 minuten:
Hij heeft aan iedereen geld gevraagd, daar heeft hij al een leuke bestemming voor.

Toegevoegd na 41 minuten:
Misschien ook ff handig om te melden dat hij 24 wordt. Is het dan nog een leuk bedrag of verandert dat de zaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hetzelfde geven als hij jou gaf.

5 euro is zeker niet te weinig, het is gewoon een kleinigheidje.

Geef hem een cadeau ter waarde van 5 euro bijvoorbeeld.. Dat lijkt me leuker dan los 5 euro geven, dat lijkt me zo afgezaagd (en weinig)

€5... Het is het gebaar wat telt... En doe er een kaart bij, met felicitaties, die kaart die blijft, die €5 is meteen op...

Wat jij kunt missen. Er is geen standaard voor dat soort dingen. Verpak het een beetje leuk, met een kaartje erbij of zo.

als je geeft wat je kan missen, en je geeft het uit een goed hart, is het altijd genoeg. ik vind 5euro/7,50 zo gek nog niet.

5 euro is voldoende, wel leuk als er een kaart bij zit of leuk verpakt is. Het oog wil immers ook wat

Je kan er heel goedkoop wat moois van maken! Vouw bijvoorbeeld iets moois met origami en verstop daar inderdaad een briefje van 5 euro in, of koop inderdaad iets kleins en versier dat gewoon heel mooi. Ik heb in een soortgelijk geval voor een meisje een cadeaubon ter waarde van 10 euro gegeven bij de Ici paris, maar dat heel mooi ingepakt met linten. Dat geeft het net wat meer effect als je twijfelt over 'wat normaal is', en het valt 100% zeker in goede aarde :-)

ik zou gewoon 5 euro doen. en als je denkt dat dat te weinig lijkt gewoon even iets lekkers erbij. wat drop of chocola ofzo Toegevoegd na 51 minuten: ik zie nu dat die jongen 24 is. ik denk niet dat hij het erg vind om 5 euro te krijgen. je bent geen fam ofzo. waarschijnlijk weet hij dat je van een uitkerinkje moet leven en voor jou is 5 euro veel geld

Allemaal leuk zo`n kaart met geld, maar je hebt bij de intertoys o.d. vaak kleine cadeautje, die met Sinterklaas als schoencadeautjes over de toonbank vliegen en die kosten soms nog minder als een leuke kaart. Gelly-Putty bijv. dat vinden kinderen erg leuk,of stressballetjes, stuiterballetjes etc. Zo krijgt hij en een cadeautje en geld. Dit geef je in een gewone envelop, al of niet versierd met een leuke wens erop of tekening. Ben je ook nog even creatief bezig. :)

Als iemand 24 wordt is 5 euro inderdaad een bedrag dat m.i. niet kan. Wat wel kan, is een cadeau geven ter waarde van dat bedrag. Voor 5€ kun je bijv. een fles wijn kopen. Dit vinden de meeste jongeren een prima cadeau.

Het is denk normaal als je ongeveer tussen de 5 en 15 euro geeft. Maar je moet zelf weten hoeveel je geeft want u kent hem het meest.

Wat jij kan missen en wat jij er aan uit wìl geven. Dat moet je geven. Zelf vind ik €5,- voor je buurjongen helemaal niet te weinig. 't Is wel ƒ11,- tenslotte ;-). Niet dat ik nog omreken maargoed :-P

als hij 24 is... 5 euro in een mooie kaart mag altijd, en doe er bijvoorbeeld een zak snoepjes bij. altijd lekker

koop voor 5 euro krasloten en pak dit leuk in samen met een briefje erbij: ik hoop dat deze loten jou dichter bij je wens zullen brengen.

Ik vind €5,00 ook niet zo veel eerlijk gezegd, maar voor jou is het natuurlijk een hele hoop en als hij je een beetje kent begrijpt hij het zeker. Maak er kleingeld van en verpak het dan als geldboom oid.

Koop een kaart die een scheet laat ofzo :) En dan 5 euro erin.

Dat je buurjongen 24 is mag niet uitmaken, het gaat erom wat jij kan missen. Als hij volwassen is zal hij begrijpen dat 5 Euro voor jou best veel is. Mijn buurman is 83 en die moet het met een kaartje doen.

wij geven altijd 5,- tot 10,-

Wie het kleine niet eert... Het maakt niet uit wat je geeft, het gebaar alleen is al lief genoeg! Als hij daar geen begrip voor heeft of niet dankbaar aan is, dan zegt dat meer over hem dan over jou!

Ik zou never nooit kijken naar wat hij mij heeft gegeven. Geef hem wat je zou willen. Mijn broer vergeet mij ook altijd, of geeft weinig. Dat veranderd niets aan het feit dat ik hem wel jaarlijks een leuk bedrag of cadeau geef (+/- 100 euro)

Simpel, wat je kunt missen, wat je zelf reëel vindt en welk gevoel je er zelf bij hebt. De leeftijd veranderd daaraan niets.

Wat jij kan missen dat geef je en in dit geval is dat 7,50. Een jongeman van 24 jaar die oud genoeg is om te begrijpen dat het niet om de hoeveelheid gaat maar om het gebaar!

10

Misschien 5 euro? Ik weet het niet. Vind je hem aardig, ben je blut... Dat moet boven water komen. die detailes.

Bronnen:
5 euro, aardig, blut, water. detailes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100