is een verklaring die ondertekent is door mij voor een commercieel recherche bedrijf rechtsgeldig en bewijswaardig?

ik stond onder druk en heb toen ondertekend. is dit bewijswaardig en kan dit aan de rechter worden getoont als bewijs? het is geen overheids instantie

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit is bewijswaardig omdat je handtekening eronder staat. Indien jij kan bewijzen dat je onder druk stond (bijv. met een pistool tegen je hoofd) dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Jij moet nu het bewijs leveren dat je onder normale omstandigheden nooit je handtekening had gezet. Maar dat wordt lastig als je geen getuigen hebt.

Zo te lezen gaat het niet over een overeenkomst, maar over een verklaring. Daarbij speelt voor een rechter wel degelijk mee wat de omstandigheden waren op het moment van ondertekening. Als je aannemelijk weet te maken dat er grote druk is uitgeoefend op je, dan maak je goede kans dat de verklaring geen rechtskracht heeft. En voor die druk hoeft er geen pistool op je hoofd te hebben gestaan.

Ja, dit is rechtsgeldig. Als jij van menig bent dat je onder druk / bedreigt bent en hierdoor getekend hebt kun je de beste omgaand aangifte gaan doen bij de politie tegen dit bedrijf. Sta je in ieder geval weer wat sterker voor de rechter. Daar deze het laatste woord heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100