Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt je bij een online kredietaanvraag altijd ook nog gebeld en worden dezelfde gegevens gevraagd die je al eerder hebt ingevuld?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
598
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dan kun je toch net zo goed zelf bellen en heeft online iets invullen toch geen zin? Is nog veiliger ook lijkt me..

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat is om ervoor te zorgen dat ze echt de juiste gegevens hebben, en jij de persoon bent die daadwerkelijk het krediet aanvraagt.

Ik kan ook wel uit naam van een vriend online een lening aanvragen. Om te voorkomen dat dat te makkelijk wordt bellen ze op. Om te voorkomen dat je je later beroept op foute gegevens [bv tikfout] lopen ze de gegevens met je door. Waarschijnlijk laten ze ook een bandje meelopen en nemen ze jouw akkoord met de voonline / telefonisch afsluiten van financiele producten]
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Om misbruik te voorkomen. Waarschijnlijk moet je ook nog fysieke papieren ondertekenen en opsturen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Omdat een mailformulier niet rechtsgeldig is. Om e.e.a. zo snel mogelijk binnen te kunnen halen bellen ze je op en wordt het gesprek opgenomen. Hierin wordt volgens een duidelijk script alles wat nodig is om eea rechtsgeldig te krijgen behandeld. Een opgenomen gesprek dat aan dergelijke eisen voldoet is namelijk wel rechtsgeldig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding