Waarom hebben machines vaak een groene kleur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat dat de meest neutrale en rustgevende kleur is. Bovendien hebben handgereedschap en kramerijen bijna nooit de kleur groen in zich!

Dit is een keuze van de fabrikant. Zover ik weet is hier geen speciale reden voor.

Vroeger gebruikte ze voor machines vaak donkere kleuren en groen werd veel gebruikt voor machines in de metaalsector (afbeelding) en in de houtbewerking. Tegenwoordig heeft ieder merk haast een eigen kleur waarmee ze te onderscheiden zijn aan het grote aanbod. Een voorbeeld is het geel van het merk De Walt. Conclusie het is een trend en het is een keuze

Ooit heb ik ergens gelezen dat de reden hiervoor is dat bloed op een groene achtergrond niet rood kleurt maar donker kleurt. Hetzelfde zie je ook terug in operatiekamers, waar de chirurgen groene kleding dragen. Tegenwoordig zie je ook vaak blauwe kleding, dat hetzelfde effect heeft. In de beginjaren van de industriele revolutie waren de machines nog niet zo veilig als tegenwoordig, en gebeurden er erg veel bloederige ongelukken. Om de situatie minder erg te laten overkomen in het geval van weer een bloedig ongeval, heeft men besloten om de machines de groene kleur te geven. Wellicht is het later in een richtlijn opgenomen dat machines altijd de groene kleur dienen te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100