Welk WW bedrag ontvang ik als ik werkeloos wordt. Heb nu een Bruto maandsalaris van 2907 per maand + vakantie geld + een 13e maand. Ook in 2013?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Let op dat dit dagloon gemaximeerd is. Je krijgt dus 75% of 70% met een maximum van € 193.03 tot jan 2013, dit is inclusief vakantiegeld. Daar houden veel mensen geen rekening mee met het maximum. Zie bron voor het maken van een berekening, daarvoor heb je je SV-loon nodig, dus met bovenstaand kan dat nu niet. Je SV-loon staat apart aangegeven op je salarisstrook. Sterkte mocht de werkeloosheid er werkelijk aankomen. Er gaat in de toekomst wel wat veranderen vanaf 2014 om op je vraag terug te komen. Het kabinet-Rutte-Asscher wil de hoogte van de WW-uitkering per 1 juli 2014 aanpassen. De uitkering wordt de eerste 12 maanden gebaseerd op het laatstverdiende loon. De vervolguitkering bedraagt 70% van het wettelijk minimumloon en duurt ook 12 maanden. Toegevoegd na 1 minuut: de 193.03 is per dag (dagloon)

Heeft u recht op een WW-uitkering? Dan krijgt u altijd een basisuitkering van 3 maanden. De eerste 2 maanden krijgt u 75% van uw dagloon, de derde maand 70%. Als u langer dan 3 maanden WW krijgt, blijft de hoogte van uw uitkering na de derde maand 70% van uw dagloon Toegevoegd na 54 seconden: De nieuwe regels zoals vermeld in het regeerakkoord kunnen bij invoer dus alles veranderen.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_wer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100