trouwen met duitse vrouw,hoe zit het met de sociale voorzieningen?

Ik NL met nederlands inkomen en mijn vriendin duitse met duits inkomen. Als we trouwen heeft zij dan bv recht op weduwen uitkering bij overlijden?Nu huis met nederlandse hypotheek aftrek omdat ik nederlands inkomen heb maar hoe ziet dat uit als ik er niet meer zou zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ANW uitkering(Algemene Nabestaande Wet) zou ze recht op hebben volgens de gewone regels: Als je kinderen hebt onder de 18 jaar Geboren bent voor 1 jan 1950 (en nog geen 65) Of voor minstens 45% arbeids ongeschikt bent. Kijk voor meer informatie op de site van de SVB Van hypotheken weet ik niets af.......

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/anw/wanneer_anw/p...

Als het een NL huis is met een NLse hypotheek veranderd er niets of je nu met een NLse of een niet-NLse vrouw getrouwd zou zijn. Toegevoegd na 1 minuut: ....maar als je trouwplannen hebt, zijn deze toch voortgekomen uit wederzijdse liefde, of is het toch ook een economische aangelegenheid?

Wat de weduwen uitkering betreft hoef jij je geen zorgen te maken. Daar komt ze voor in aanmerking. Wat de hypotheek betreft is het afhankelijk van je polis. Neem dit even door met je hypotheek verlener. Kan bijgesteld worden naar behoeften.

Weduwen uitkering heeft ze recht op, als je je huwelijk in zowel duitsland als in Nederland registreert. Hypotheekrente aftrek is gebaseerd op de locatie waar je je belastingen betaald. Die is weg als je geen belastingaangifte in Nederland doet. Echter, als je belastingaangifte in Duitsland doet, heb je weer allerlei dingen zoals hoge kinderbijslag.

Euroland heeft veel verandert, als je vriendin bij je woont EN jullie een geregistreerd partnerschapp hebben, zal ze wellicht Nederlandse rechten opbouwen. In de EU kun je verhuizen waarheen je wilt, waar je je vestigt , bepaalt ook je (sociale) rechten. Alleen bepaalde uitkeringen kun je meenemen, zoals WAO,AOW en nog enige voorzieningen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100