Hoe maak ik geld over naar een email?

Ik heb bij marktplaats een paar mailtjes heen en weet gestuurd en nu zegt hij: het is .. Euro en maak het maar over naar ....@hotmail.com. Maar hoe doe ik dat? En is dit wel veilig? En moet dat via paypal of ideal ofzo? Ik ben pas 16 alleen me vader wil me niet helpen.
Degene waar ik het koop is wel veilig. Aangezien ik zn naam weet en hij zowiso op facebook/twitter/hyves staat weet ik het.
Ik heb wel al een paypal account

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt zijn rekening of paypal nummer nodig voor je geld kunt overmaken

Via Paypal (paypal.nl) kan je geld overboeken naar een emailadres. Paypal gebruikt geen nummers maar emailadressen als kenmerk voor de ontvanger/verzender. Maar...gezien je leeftijd zou ik toch op z'n minst je vader inlichten over wat je van plan bent. Het kan allemaal erg vertrouwd lijken, maar wie zegt je dat hij zijn eigen naam gebruikt?

Als je iets koopt via marktplaats en je wilt een veilige betaling doen, dan moet dat via paypal op voorwaarde dat ook de betaling via marktplaats verloopt. Zodra verkoper je benaderd voor een betaling via paypal met een betalingsverzoek buiten marktplaats kun je wanneer het fout gaat niet terecht bij marktplaats, en ook niet bij paypal omdat dit duidelijk in de voorwaarden van marktplaats staat vermeld Zo staat het vermeld op marktplaats: Wanneer verkopers PayPal als betaalmethode aanbieden op Marktplaats, wordt zichtbaar in de advertentie vermeld of Koperbescherming van toepassing is. Als koper ziet u dus in een oogopslag of uw aankopen beschermd zijn. Ook kunt u via de Uitgebreid zoeken functionaliteit zoeken op advertenties van verkopers die PayPal als betaalmethode accepteren. Om gebruik te maken van Kopersbescherming dient u de betaling op Marktplaats te verrichten. Het is hierbij van belang dat u een betaalverzoek ontvangt dat via Marktplaats is verstuurd via de link zoals ook nog op de site van paypal staat hoe betalingen verricht dienen te worden om voor kopersbescherming in aanmerking te komen

Je kunt geen geld overmaken naar een emailadres. Ik vind het ook een beetje vreemd dat iemand dat zo zegt. Is dit wel te vertrouwen? Misschien is het een leeftijdsgenoot van jou die ook niet zo heel goed weet hoe dat allemaal werkt, maar in ieder geval zou ik het even bespreken met je ouders. Wie weet is er toch iets raars mee aan de hand. Even goed oppassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100