fitnessschool stuurt betalingsherinneringen naar mijn geblokkeerde email. ik kan ze niet lezen, de fitness school stuur 40 euro incassokosten mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk. Je voldoet immers niet aan je betalingsverplichting.

Ja natuurlijk mag dat. Zij weten niet dat je e-mail geblokkeerd is. Jij hebt verzuimd om door te geven dat je op dat e-mail adres niet bereikbaar bent, jij hebt verzuimd te betalen (terwijl je redelijkerwijs kon verwachten dat je niet gratis gebruik mag maken van een fitnessschool). Zij staan in hun recht. Het enige dat je kunt doen is ze opbellen en je verhaal vertellen en hopen dat ze zo coulant zijn de incasso-kosten te laten vervallen.

Vanaf wanneer was u te laat met betalen? Als dat voor 1 juli 2012 was dan bent u de incassokosten verschuldigd. Maar was u na 1 juli te laat met betalen dan gelden de nieuwe regels voor incassokosten. Volgens de nieuwe regels moet er voordat er incassokosten in rekening gebracht mogen worden een aankondiging gestuurd worden. Hierbij is er dan alsnog een termijn van 14 dagen waarop u de oorspronkelijke vordering kan voldoen (6:96 lid 5 BW). De bewijslast van het ontvangen van het bericht ligt bij de sportschool. Omdat u de emails in een niet-werkende mailbox ontving, kon u niet op de hoogte van de aankondiging zijn. Inmiddels bent u op de hoogte van de vordering. De termijn van 14 dagen gaat dus lopen vanaf het moment dat u de aankondiging over de incassokosten daadwerkelijk ontving. Was dit per post? Betaalt u de vordering binnen 14 dagen? Dan zijn de incassokosten niet afdwingbaar en hoeft u ze dus niet te betalen.

Bronnen:
http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100