Hoe kan het dat mijn arbeidscontract is verlopen en ik nog steeds in dienst ben?

Straks keek ik toevallig op mijn contract voor bepaalde tijd (1 jaar) om te kijken wanneer deze verliep. Tot mijn verbazing stond er een einddatum op van 28 augustus. Er is nog niets van gezegt op mijn werk en als ik niet "toevallig" gekeken had, zou ik over een maand waarschijnlijk nog contract-loos voor mijn baas werken.

Natuurlijk kaart ik dat maandag meteen aan, maar ik heb wel 3 weken contract-loos gewerkt. Kan dat zomaar? Betekend dat iets? Zitten daar nog nadelen aan vast voor mij oid? Bedankt alvast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er niets is aangekaart en er is niet over gesproken, en jij bent na afloop van je jaarcontract niet naar huis gestuurd, dan mag je er van uitgaan dat het stilzwijgend is verlengd. Niet meteen voor bepaalde tijd, maar in elk geval voor weer een jaar. Kaart het even aan met iemand van PZ, dan weet je het zeker. Omdat het volgende jaar echter aal aangebroken is, mogen ze je niet zondermeer alsnog op straat zetten, maar moeten je een nieuw contract aanbieden. Kijk ook even wat er over eventueel in je oude contract staat. Toegevoegd na 44 seconden: In de bron kun je lezen hoe het juridisch in elkaar steekt.

Bronnen:
http://www.judex.nl/rechtsgebied/werk_&_on...

Ja, dat kan en dat betekend dat je nu een a.o. hebt voor onbepaalde tijd. Een a.o. voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege in dit geval op 28 aug. Wanneer de werkgever geen verlenging aanbiedt en je wel laat werken (dus zonder te reageren op de a.o. voor bep. tijd) heb je een a.o. voor onbepaalde tijd.

Hallo Rena,ik heb het volgende,wat precies hetzelfde was als in jouw geval, voor je gevonden: Mijn arbeidsovereenkomst is verlopen, zonder dat ik ook maar iets van mijn baas heb gehoord. Ik kreeg dus geen nieuw jaarcontract aangeboden, maar werk nog steeds. Heb ik nu een nieuwe arbeidsovereenkomst? Een arbeidsovereenkomst hoeft niet schriftelijk overeengekomen te worden; dat kan ook mondeling. Indien u bent blijven werken, is er in principe een arbeidsovereenkomst ontstaan voor dezelfde duur als het eerste contract. In uw geval dus voor weer een jaar. Dit kan anders zijn als u meer dan drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten achter elkaar hebt gehad bij deze werkgever, waardoor er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is ontstaan. Of wanneer in uw arbeidsovereenkomst staat dat er bij verlenging sprake is van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Ik hoop dat je er iets aan hebt zodat je ontspannen van deze zondag kunt genieten ;-) Groetjes vlindertje

Bronnen:
http://www.geldenrecht.nl/artikel/2010-01-...

als je contract is beeindigd is je baas nog 6 weken verantwoordelijk voor je,maar je moet het gak wel op de hoogte brengen,anders krijg je daar problemen.mijn vrouw werkte voor een bloemist.het was de laatste dag.dus ze kreeg op die dag te horen of haar contract verlengt werd of niet.nou ze kwam huilend thuis,en vertelde me dat!iedereen van haar collega's wisten dat!vies spelletje aan het spelen waren ze met haar.mijn zus werkt al 24 jaar bij het gak,dus die belde ik op wat ik kon doen.nou zegt ze,meld haar maar meteen ziek?ik zei,maar het contract is af gelopen,me zus,maakt niet uit want hij is nog 6 weken verantwoordelijk voor haar.Dit wist haar baas ook niet,dus die zat met de gebakken peren,want dat kost hem handen vol geld.nou zit ze in de wao!In jouw geval ben je zwart aan het werken,volgens het gak.je bent over de datum heen van je contract en als hij jou laat door werken,ben jij de gebeten hond,want je hebt het gak niks van je laten weten!Je hebt een slimme baas,want jou pakken ze nu aan.Ga maar als eerst maandag naar het gak en leg de situatie uit.Want volgens hun had je daar zelf voor moeten kijken,want ze zeggen je ijskoud,elke Nederlander behoord de wet te kennen.je bent ook niet meer verzekerd!hoop tot het goed gaat allemaal? Gr. Rob Wolters.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100