als je alleen benzine krijg en geen geld om hiervoor je auto te laten beplakken met reclame moet je hierover dan ook belasting betalen?

dus je krijgt dan geen geld alleen de benzine, soort van vergoeding

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is principe inkomen en daar moet belasting over worden betaald. Als je minder dan 6000,- euro aan benzine krijgt, dan niet: http://financieel.infonu.nl/belasting/77963-belastingvrij-bijverdienen-belastingvrij-inkomen.html

Je moet het in ieder geval opgeven. Bepaal eerst hoeveel geld je in totaal hebt ontvangen van het bedrijf waarvoor je reclame hebt gereden. Trek hiervan af de kosten af die je hebt gemaakt om die inkomsten te verwerven (als je het aanbrengen of verwijderen van die reclame zelf zou moeten betalen, zijn dit kosten die rechtstreeks samenhangen met het reclamerijden). Het verschil tussen het ontvangen bedrag en de hiermee samenhangende kosten geef je op in box 1 (andere inkomsten) en dan vink je aan ‘inkomsten uit overig werk’. Of je er per saldo ook belasting over betaalt, is zo niet te zeggen. Dat hangt af van het belastbare bedrag dat uit alle boxen samen berekend wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100