uit elkaar en schulden??

mijn vriend en ik zijn uit elkaar.. we hadden geen samenlevingscontract en waren niet getrouwd dus alleen samenwonend.. nu zijn er wel aantal schulden waar we nog mee zitten.. alles staat op zijn naam... hoe worden deze schulden verdeeld door de instanties??... hij heeft een minimum inkomen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het word niet verdeeld aangezien het op zijn naam staat zijn het zijn schulden. Het zou natuurlijk wel sociaal zijn van jou om de helft over te nemen als het schulden zijn die gezamenlijk zijn gemaakt. Maar de instanties kunnen niks van jou eisen.

De schuldeisers kunnen alleen maar achter de persoon aan op wiens naam de overeenkomsten staan. Als het klopt dat alles op zijn naam staat, dan zal u niet persoonlijk benaderd worden door de schuldeisers. Dat wil niet zeggen dat u er niets mee te maken heeft. Als het schulden zijn waarbij het voldoende aannemelijk is dat ze voor een gezamenlijk doel aangegaan zijn, dan heeft uw ex-vriend een vordering op u. Let wel: omdat er niets schriftelijk vastgelegd is (in een samenlevingsovereenkomst) ligt de bewijslast bij de eiser, uw vriend. Het moet dus voor hem voldoende aannemelijk te maken zijn dat het om een gezamenlijke schuld gaat; en hij moet de verdeling voldoende kunnen onderbouwen. Het kan dus zijn dat de relatie in de financiële en juridische zin nog niet geëindigd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100