Als ik een ING rekening heb en ik machtig iemand, houd ik dan mijn eigen pasje waarmee ik kan pinnen?

Ik heb gisteren het andere pasje voor de gemachtigde gekregen, maar het is onduidelijk of ik de oude pas moet vernietigen (mijn pasje) en dat het nieuwe pasje op haar naam mijn pincode krijgt, of dat ze moet wachten op een nieuwe pincode. Het is erg onduidelijk aangegeven.
Volgens een kennis moet je een en/of rekening nemen als je allebei een pasje wilt hebben. Volgens mij niet, tenminste dat was bij de rabobank vroeger niet zo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een gemachtigde pas wordt altijd naar de hoofdrekeninghouder gestuurd. Je krijgt ook een afhaalbewijs thuis om de pincode af te halen welke bij het nieuwe pasje van de gemachtigde hoort, dit kan alleen worden gedaan door de gemachtigde zelf op vertoon van deze brief plus legitimatiebewijs. Jij kunt je oude pas behouden plus pincode behouden, voor jou veranderd er niets. Op de pas van de gemachtigde staat ook zijn naam. De pincode van jou is nooit hetzelfde als de gemachtigde.

U behoudt uw kaart, pincode en alle rechten zoals voorheen. Die extra kaart geeft aan een tweede persoon de mogelijkheid om hetzelfde te doen als u doordat u daartoe machtiging verleent heeft. De pincode zal onder gesloten omslag naar u toe gestuurd worden.

Voor u verandert er inderdaad helemaal niets. U bent rekeninghouder, in feite de eigenaar van de rekening. Het is normaliter wel zo dat andere opdrachten dan waarvoor de gemachtigde bevoegdheid heeft gekregen, zoals bijvoorbeeld een adreswijziging of een verzoek tot beëindiging van een rekening door u moet worden ondertekend. De handtekening van gemachtigde zal niet behoren te worden geaccepteerd. Ook een verzoek tot het openen van een andere rekening op uw naam dient alleen door u ondertekend te zijn. Ook kun je als rekeninghouder de machtiging laten beperken tot bijvoorbeeld een maximum bedrag per dag. Wil gemachtigde een hoger bedrag opnemen danwel overboeken dan afgesproken dan wordt dat geweigerd. U kunt de machtiging op ieder gewenst moment laten vervallen.

je zou nog een week kunnen wachten en zien of er een pincode word gestuurd ,dat doen ze niet gelijk met het pasje maar zelf heb ik al een paar jaar een en/of rekening met mijn moeder en ook met mijn zoon bij ing en rabo anders was het niet mogelijk om pasje en pincode te krijgen maar als dat nieuwe pasje voor je zelf bestemd is zal je de oude moeten door knippen ,maar bel de bank even voor de zekerheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100