Ik wil iets overmaken naar het buitenland maar snap niet hoe het werkt met dollars/euro's?

Ik wil graag schoenen bestellen, maar ik heb geen idee hoe ik dan moet betalen, en hoeveel enzo. Kan iemand het proces stap voor stap uitleggen? Ik heb internetbankieren bij ING.

Weet jij het antwoord?

/2500

U kan een internationale overschrijving maken net alsof u een binnenlandse betaling zou doen. IBAN nummer vermelden alsook de BIC code. Natuurlijk ook naam en evt adres meegeven maar onderaan bij vermeldingen de reden van betaling opgeven (art nr of factuur nr) en indien opgegeven de structurele boodschap. Het bedrag vult u gewoon in Dollar ($) in en uw bank zal wel bepalen wat de koers is op het ogenblik van de betaling.

Je logt in bij mijn ING, dan scroll je naar beneden en zie je onder de oranje balk staan 'alles in mijn ING'. Je kiest dan in betalen 'overschrijven buitenland'. Daar kun je kiezen naar welk land je wilt overmaken. Is het Amerika, dan kies je Verenigde Staten. Muntsoort kies je voor US dollars. Je klikt dan op verder en daar kun je dan het bedrag invullen (in dollars) IBAN en BIC nr, begunstigde en rekeningnummer. Op het eind kies je voor kosten delen of kosten voor jou of voor de begunstigde. Heb je dit ingevuld dan is je opdracht klaar en klik je op verder en kun je met je tancode voltooien welke je per sms krijgt of via je lijst.

Bronnen:
https://bankieren.mijn.ing.nl/particulier/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100