Is naar buitenland op vakantie gaan slecht voor de Nederlandse economie?

ten nadele van ons land/crisis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja want er wordt omzet en belastingen gemist.

Niet als het buitenlanders zijn , die hier na toe komen :) ja het is goed Vd economie dat mensen hun geld in nl Uitgeven . Goed Vd horeca enz ja en ja die betalen weer belasting en dat is weer goed voor de staats inkomsten .

Ik weet niet of het per definitie slecht is, maar het is natuurlijk beter om in eigen land op vakantie te gaan (t.o.v. de economie) Winkeliers zetten meer om, moeten meer inkopen e.d. Aan de andere kant exporteren wij natuurlijk ook naar het buitenland, wanneer daar wordt aangekocht door toeristen moet er meer ingekocht worden wat weer uit ons land komt. Dus het zal niet slecht zijn, maar in eigen land is wel beter.

Heel simpel: geld verlaat het land. Aan de andere kant: ga op vakantie naar Griekenland of Spanje (en andere potentieel noodlijdende landen) en je steun hun economie. Aan het eind van de rit hoeft daar minder geld naartoe als gevolg hiervan,....

Het ligt eraan wat voor vakantie je houd. Als je in Nederland blijf geef je minder uit dan wanneer je bijvoorbeeld naar een tropisch land ga. Als je boek bij een Nederlands reisbureau dan blijft er een deel in Nederland van jouw vakantiegeld en help je ook onze economie.

Vakantie is maar een klein onderdeel van wat je betaald en betaal je van je spaargeld (het andere geld wordt al ingenomen door onze overheid enz) Door te wonen en te werken in Nederland help je ook de economie en het wordt er niet veel slechter van als jij deze zomer een paar weekjes in Spanje zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100