Is het handig om een studie/opleiding tot arts te volgen?

Hoi,

Ik zit op moment in mijn laatste jaar op het MBO. Ik heb de opleiding financieel administratief medewerker gedaan, en dit jaar de opleiding tot bedrijfsadministrateur. (bijna hetzelfde) Ik wil volgend jaar naar het HBO, maar eigenlijk ben ik dit administratie gebeuren echt zat. Ik wil iets anders doen, en heb langer met het idee gezeten om arts te worden. Ik ben vroeger zelf erg ziek geweest, en vind het zo interessant om in een ziekenhuis te werken. Op de spoedeisendehulp werken lijkt me bijv. wel wat. Ik ben nu 18 jaar, over 2 maanden 19. Maar is het nu wel handig om 360 graden de andere kant op te gaan? Het is wel echt iets waar ik opnieuw aan moet beginnen. Moet ik dan weer een nieuwe mbo opleiding volgen? Ik wil veel verschillende dingen proberen, ik ben heel positief en sta open voor veel dingen. Maar alsnog is het dus heel wat anders. Proberen of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, volg je hart. de opleiding geneeskunde is een uidagende studie, waar je enorm veel kanten mee op kan. bovendien heb je min of meer een baangarantie. gewoon er voor gaan dus. wat je wel moet doen is een propedeuse hbo eerst halen, om te kunnen instromen en je moet de loting doorkomen. maar zie dat niet als belemmering. ga er gewoon voor!

Ik denk het wel als je eerst nog ff een hbo diploma haalt. De opleiding duurt ongeveer (dacht ik) 5 jaar. Dus dan ben je drie en twintig dus ja kan prima. Gewoon doen.

De weg is lang, maar als je er voor wil gaan, moet je dat vooral doen. Laat van tevoren wel testen of je ook echt 'academisch denkniveau' aankunt, anders valt je droom alsnog in duigen. Verder zul je echt een exact vakkenpakket op het VMBO gehad moeten hebben om enige kans te maken. Zoek goed uit welke gaten je nog op moet vullen om aan de eisen voor een hbo-opleiding te voldoen. Mocht dat academische niveau niet lukken, dan kun je natuurlijk ook op HBO-niveau iets in de geneeskunde doen, zoals OK-assistent of iets dergelijks.

Het is zeker wel handig. In de ziekenzorg heb je veel baankansen en je kunt er veel kanten mee op. Zelfs al wordt het niks, je hebt er altijd nog wat aan. Het kan erg handig zijn bijv. In noodgevallen

Ik wil je droom niet verpesten, maar het zal niet eenvoudig zijn om uiteindelijk arts te worden. Omdat je momenteel een MBO volgt in de economische richting vermoed ik dat je vakkenpakket niet zo "medisch" is geweest. Heb je VMBO Theoretisch gedaan? En had je vakken als wiskunde, biologie, scheikunde? Dan wordt je kans al groter. Je zou kunnen proberen om na je MBO4 allereerst naar een HBO in de gezondheidszorg te gaan, zoals Fysiotherapie of Verpleegkunde. Dat is een meer realistisch doel dan arts. Maar als je echt wilt kan het ook als start dienen voor je verder leert. Kijk eens op de link hieronder. Daar vind je heel veel beroepen en opleidingen in de gezondheidszorg. Wellicht zit er iets bij waar je enthousiast over wordt. Succes!

Bronnen:
www.youchooz.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100