waar blijft mijn geld, als het 3 dagen duurt eer het over is gemaakt van de ene naar de andere rekening?

Wanneer ik geld over maak, duurt het soms drie dagen eer het op de andere rekening staat, ik kan zien dat het al is afgeschreven per direct. Waar blijft dit geld en wie vangt de rente?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op 'n tussenrekening van de banken! Zij ontvangen jouw gederfde rente! Ik hoop dat je hier wel wat aan hebt....

Dat hangt af van de gehanteerde zogenaamde 'rentedatum'. Die verschilt vaak van het moment dat het bedrag werkelijk zichtbaar is op de rekening. Scheelt vaak niet meer als één dag.

Gebouw van Equens in Utrecht Equens SE is de eerste - en vooralsnog enige - pan-Europese full service payment processor. Als een van de grootste partijen in Europa zorgt Equens voor de verwerking van girale en cards-gerelateerde betalingen. Met een jaarlijks volume van 9,9 miljard transacties en 4,1 miljard toonbankbetalingen en geldopnames heeft Equens binnen de eurozone een marktaandeel van 12.5%. Een verdere schaalvergroting en de daaruit voortvloeiende synergie- en schaalvoordelen dragen bij tot lagere kosten van het Europese betalingsverkeer. Dit bedrijf zorgt voor de betalingen in Europa en Nederland tussen verschillende banken. Hier blijft je geld als het bij de ene bank weg is en bij de ander nog niet is aangekomen. Equens verwerkt op vrijdagmiddag 15:30 uur de laaste betaling en zal na het weekend op maandag de betalingen doorvoeren. Vandaar dat er op feestdagen en in de weekenden niet direct je geld wordt overgemaakt tussen twee verschillende banken.

Zoals al gezegd: daar worden de banken rijk van. Het is hun (een beetje stiekeme) manier om veel geld te vangen. Ik meen wel eens gelezen te hebben dat het niet meer mocht, maar dat weet ik niet zeker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100