Kan je je huurder buiten gooien als hij/zij niet betaald?

Hallo,

stel je verhuurt een appartement in Nederland of in België en in het contract staat duidelijk dat als de huurder niet tijdig betaald of niet meer wil betalen dat je hem of haar buiten mag zetten en contract mag breken?

Maar mag dat dan wettelijk? Mag je dan inderdaad de huurder buiten zetten als het daadwerkelijk in het contract vermeld staat?

Ik stel deze vraag omdat ik later een appartement wil kopen en verhuren maar ik heb wat schrik en vroeg mij af hoe ik het moet aanpakken als de huurder niet meer zou betalen en er toch blijft wonen...

Weet iemand hier meer over?

Alvast hartelijk dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je ook in het huurcontract zet, volgens de Nederlandse wet kun je een huurder niet zomaar op straat zetten. Daarvoor moet je bij de rechter een vonnis tot ontruiming van de woning aanvragen. Ook in België kan alleen de rechter een huurder dwingen om het huis te verlaten (zie bron).

Bronnen:
http://www.vastgoedplatform.be/wat-te-doen...

Daar is een uitgebreide huurwetgeving over. En je kunt in je huurcontract bepalen wat er gebeurt als iemand met de huurpenningen in gebreke blijft. Woningcorporaties ontruimen al bij een huurachterstand tussen de 4 en de 6 maanden. Toegevoegd na 1 minuut: Als er ontrruimd wordt. worden mensen op straat gezet en al hun meubels korte tijd opgeslagen en daarna verkocht. Toegevoegd na 23 uur: Ze gaan daar uiteraard eerst voor naar de rechter. De ontruimingstoestemming wordt heel snel gegeven.

Bronnen:
http://huurindexatie.wordpress.com/categor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100