Ik werk naast mijn studie, hierdoor heb ik een redelijk normaal inkomen voor een 17 jarige, hebben mijn ouders recht op dit geld?

Ik wil graag belasting terugvragen. Mijn ouders beginnen erover dat als je nog geen 18 bent je ouders recht hebben op jouwn salaris als ze dat zouden willen. . Dit omdat ik nog geen 18 ben, dat mijn ouders er eerder recht op hebben als ik, Is dit waar? en heeft iemand een site van de belastingdienst of iets waarop dit staat aangegeven. Zo klinkt het logisch dat ik gewoon recht heb op mijn salaris want ik verdien het ten slotte, maar toch had ik er mijn twijfels bij of hun hier zeggenschap over hebben, omdat ik minderjarig ben.
En is het zo dat hun minder kinderbijslag verdienen als ik werk? Las zoiets van boven de 360 bijverdienen dat het dan daalt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat van de kinderbijslag klopt. Je ouders hebben geen recht op jouw inkomen, wel kunnen ze je bv kostgeld vragen, zodat je wat mee betaald aan de kosten van het wonen en eten en wassen enz. Als je ouders een bijstandsuitkering hebben dan heeft jouw inkomen wel invloed op hun uitkering. Maar het geld wat jij verdient is voor jou. Maak duidelijke afspraken met je ouders over de dingen die jij evt betaalt.

Hebben jouw ouders een uitkering? Ik heb namelijk ergens gelezen dat er een nieuw wetsvoorstel is gemaakt omtrent het bijverdienen. Hierbij wordt het geld wat het kind verdient meegeteld bij de uitkering van de ouders (omdat ze kijken naar het gezinsinkomen) en wordt jouw salaris afgetrokken van de uitkering die jouw ouders krijgen, waardoor zij minder uitkering zullen krijgen. Als je ouders een gewone baan hebben is dit niet van toepassing. Dat van de kinderbijslag klopt. Als jij als 17 jarige meer dan 310 euro per maand verdient, krijgen jouw ouders minder kinderbijslag. Echter in de zomervakantie, mag je meer verdienen dan 310 euro voordat je ouders gekort worden op de kinderbijslag. Maar heb je dan een bijbaantje op zaterdag?

Bronnen:
http://www.nu.nl/geldzaken/2471122/grens-b...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ki...

Inkomen van kinderen tot 16 jaar heeft geen invloed op de kinderbijslag. In het geval van vraagsteller kan dit dus wel van invloed zijn. Maar geld wat het kind zelf verdient, behoort niet automatisch toe aan de ouders enkel omdat het kind minderjarig is. Zoals al eerder gezegd is kunnen ouders wel een bijdrage vragen in de vorm van kostgeld. Dit kan een compensatie zijn voor de kinderbijslag die zij als gevolg van de inkomsten van het kind niet meer (geheel) ontvangen.

Bronnen:
http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud?pid=854

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100