Ik heb na mijn proeftijd (2 maanden) nog één dag gewerkt, is mijn contract nu toch verlengd?

En die dag na mijn proeftijd was dus onverzekerd!

Ik heb dus 2 maanden gewerkt, toen zeiden ze me 4 dagen later toen ik moest werken dat het contact niet verlengd werd. Vantevoren zeiden ze dat ik goed mijn best deed en dat het contract wel goed zat.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je na je proeftijd nog aan het werk bent gezet, dan is het contract stilzwijgend verlengd. Dit met de van tevoren afgesproken duur. dat wil zeggen, voordat je aan je proeftijd begon, is er gesproken over hoe lang de daarop volgende contracten zullen zijn. waarschijnlijk gaat het nu wel om een tijdelijk contract, maar je werkgever kan je nu niet meer zonder meer wegsturen. doet hij dit wel, dan zal hij je tijdens de contractduur moeten doorbetalen.

Wanneer jouw proeftijd is afgelopen en ze hebben van te voren niet aangegeven dat het voor je ophoudt na die proeftijd wordt jouw contract stilzwijgend verlengd. Je zit nu in een contract want jouw proeftijd is afgelopen. Je zou ook snel nog even naar www.jurofoon.nl een mail kunnen sturen en jouw situatie uitleggen zodat je 100% de juiste oplossing heb.

Er kunnen volgens mij twee dingen aan de hand zijn 1) Bij een contract dat korter dan twee jaar is de wettelijk toegestane proeftijd maximaal 1 maand, dus zit je al in contractperiode die buiten de proeftijd valt, en kunnen ze je dus niet zonder reden ontslaan. 2) Je had een tijdelijk contract van twee maanden, waarbij ze doordat ze toegestaan hebben dat je na de contractperiode kwam werken dit contract impliciet verlengd hebben, en ook in dat geval kunnen ze je niet zonder reden ontslaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100