werk bij de thuiszorg 16 uur p/w...nu is mij voor de vierde keer een jaar contract aangeboden. telt hier nog steeds de flexwet?

Dus dat ze mij nu een vast contract aan moeten bieden?
Ik heb me nog van de domme gehouden, tot ik het vierde contract in handen heb.
De contracten zijn altijd gewoon verlengd, dus er is geen periode geweest, dat ik niet gewerkt hebt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tot 1 januari 2012 was het mogelijk om jongeren tot 27 jaar vier tijdelijke contracten aan te bieden. Deze regeling is vervallen. Per 1 januari 2012 geldt weer alleen de algemene regeling voor tijdelijke contracten (zie antwoord hierboven). Er is één uitzondering en wel voor werknemers die op 1 januari 2012 een vierde contract hebben of de periode van 36 maanden zijn gepasseerd. Zij krijgen, zolang ze op 1 januari 2012 nog geen 27 jaar oud zijn, niet automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, maar pas bij het vijfde contract of na afloop van de periode van 48 maanden. Toegevoegd na 10 minuten: Vorig jaar (2011) kregen niet meer dan 2000 mensen een vast contract aangeboden. In 2010 waren dat er nog 83.000. Dat is een daling van 97 procent !!! (...) Trouw: Het UWV is verbijsterd over de daling, en kan deze niet goed verklaren. Te meer daar deze ook niet in verhouding staat tot de daling van het aantal vaste contracten in eerdere crisisjaren. Lees het artikel van Trouw van een paar dagen geleden. http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3221569/2012/03/07/Niemand-krijgt-meer-vaste-baan.dhtml Toegevoegd na 24 minuten: Hoe gaat het op dit ogenblik in de praktijk: Er wordt gebruik gemaakt van uitzendkrachten. Of de truc van de reorganisatie wordt toegepast. Of het werk krijgt een andere 'invulling' Werkgevers willen geen vast personeel. En zolang het ontslagrecht voor werknemers nog niet is versoepeld zullen tijdelijke contracten de regel zijn.

Bronnen:
https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/meer...

Hoe vaak mag een tijdelijke arbeidsovereenkomst worden verlengd? Je werkgever mag je drie keer achter elkaar een tijdelijke arbeidsovereenkomst bieden. Bij de vierde verlenging ontstaat een vast dienstverband. http://www.abvakabofnv.nl/veelgesteldevragen/Flexwerk/ Overgang tijdelijk contract in vast contract Uw tijdelijke contract gaat over in een vast contract in de volgende situaties: Na 3 tijdelijke arbeidscontracten die telkens direct of binnen 3 maanden na elkaar zijn afgesloten, is het 4e arbeidscontract automatisch een vast dienstverband. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-verandert-mijn-tijdelijke-arbeidscontract-in-een-vast-contract.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100