Wat is de top 10 van een baan geschikt als moeder te kunnen werken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke baan waarbij jij lekker in je vel zit en waar je je ei in kwijt kunt. Voor de één zal dat advocaat zijn voor de ander kassa werk bij een supermakrt. Natuurlijk komen ook praktische zaken aan bod als reisafstand, werktijden enz. Maar als je eenmaal een baan naar je zin hebt lost zich dat vanzelf wel op...

Top tien weet ik niet, maar huisvrouw staat op 1... Wij mannen moeten dat als baan zien toch?

Alle banen zijn geschikt.. Alleen hangt het van je baas af.. Die zijn meestal niet blij met werkende moeders..

Als je bedoelt te combineren met schoolvakanties ed: 1) Huisvrouw 2) Het onderwijs, altijd vakantie tegelijk met je kinderen 3) Gemeenteambtenaar: flexibele tijden en goede arbeidsvoorwaarden En zo zullen er meer banen zijn. Vraag anders eens wat cao's op...

Moederschap mag geen beperking zijn om wat voor baan dan ook te nemen. In iedere beroepsgroep zijn immers moeders actief. Stel die vraag dus nogmaals, maar dan gezien vanuit jou eigen talenten en interesses, in plaats vanuit de optiek van 'moeder'. De top 10 banen vormen dan die banen die je niet ziet als werk, maar als leuke en nuttige tijdsbestedingen. En dat verschilt (gelukkig) per persoon.

Alle banen die JIJ ambieert.Er is geen top 10 ,die kan je zelf bedenken lijkt mij.

Alle banen die je maar wilt en aankunt. Maar probeer wel je kind te verwelkomen,als ze thuiskomt uit school! Want er is voor een kind niets zo erg als thuiskomen in een leeg huis!

Je zou op zoek kunnen gaan naar een part-time baan tijdens schooltijden. Als je kinderen nog in de baby- of peuterleeftijd hebt zou je kunnen overwegen een crèche (of oppas aan huis) te zoeken voor een paar dagen per week en dan gaan werken. Er is geen top 10 op te noemen, omdat dat per persoon verschilt. Het hangt van je opleidingsniveau af, en van wat je verwacht t.a.v. een baan. Wat dat betreft maakt het niets uit of je moeder bent of niet. Probeer jezelf te bedenken wat voor soort baan je had voor je kinderen kreeg en of je je daar gelukkig in voelde. Zo ja, probeer dan in die richting iets te vinden. Succes.

zie link http://www.careerbuilder.nl/Artikel/CB-103-Een-baan-zoeken-De-beste-parttime-banen/?ArticleID=103&cbRecursionCnt=1&cbsid=cf47b439dec344dda03e151042654734-311783745-J6-5&ns_siteid=ns_nl_g_moeder_banen

Veel vrouwen werken in de zorg, een hele grote branch waar ze meestal wel gewend zijn om met werkende moeders om te gaan. Er zijn daar ook banen bijv. alleen in de ochtend (thuiszorg). Verder een secretaresse/administratieve job, dat is qua werktijden ook vaak goed te regelen.

Kijk hier ééns http://www.nationalevacaturebank.nl/

Huisvrouw of thuiswerk lijkt mij wel het meest geschikt. Maar dat ligt er ook maar aan wat jij belangerijk vindt. Vindt je het belangerijk dat je altijd thuis bent, of kunnen je kinderen ook naar school, peuterspeelzaal, oppas of chreche? Wil je wel in het weekend of in de avonduren werken? allemaal factoren die meespelen vindt ik.

Dit is erg afhankelijk van je privésituatie. Ben je alleenstaand moeder, of heb je een partner die zijn werktijden aan kan passen aan jou werktijden? In een aantal bedrijfstakken kan je je eigen werktijden bepalen. Gezondheidszorg administratief werk, ligt ook wel aan je opleiding. Begin bv. met twee dagen en kijk of je het kan combineren met je moederschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100