Hoe bereken je de inkoopprijs?

Stel je hebt je weet de prijs van het product.. hoe kun je dan de inkoopprijs krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kun je niet uitrekenen, tenzij er een procentueel getal bij is gegeven. Stel dat dat inkoopprijs 20% van de verkoopprijs is, dan doe je in dit geval: Verkoopprijs/20 x 100. Toegevoegd na 1 minuut: Het moet natuurlijk zijn: Verkoopprijs/100 x 20.

met alleen de prijs van het product kom je er niet, je moet minstens 2 gegevens hebben Toegevoegd na 4 minuten: je kan het wel berekenen als er bijvoorbeeld ook nog staat dat ''...henk....'' een x aantal winst behaalt per product. bijvoorbeeld per product 10 euro brutowinst en het product verkoopt hij voor 5 euro 10 - 5 = 5,- euro = inkoop prijs.

Inkoopprijs van een product is de prijs waarvoor bijvoorbeeld een supermarkt een product koopt. De verkoopprijs is de inkoopprijs inclusief BTW 19%, pure winst en de kosten (vervoer, arbeid)

Voor veel ondernemingen is het zelfs verboden om hun inkoopprijzen bekend te maken, aangezien dat de concurrentie aardig kan beperken als bedrijven elkaar's inkoopprijzen weten. Daarom is het logisch dat je ook in de praktijk niet weet wat de inkoopprijs is van een product, zeker niet las je alleen de prijs van het product hebt. Toevallig weet ik dat Albert Heijn op elk product minstens 35% winst wil maken, dus daar kan je vaak wel een inschatting maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100