Mag een werkgever geld terugvorderen als je uurloon fout blijkt in ondertekend contract achteraf?

Ik heb elke drie maanden een contract bij een uitzendbureau, nu heb ik mijn exemplaar ondertekend terug gestuurd en heb ik zelf ook een ondertekend exemplaar. Ik word vanmiddag gebeld met de mededeling dat het uurloon fout blijkt, ze hebben me zelfs al een paar weken betaald en nu willen ze dit verrekenen de volgende uitbetaling. Mag dit zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik je goed begrijp heb jij, en het uitzendbureau een contract getekend voor een bepaald uurloon. Nu willen ze dit, achteraf, (nadat ze zelf getekend hebben) terugdraaien. Nee, dat mag niet. Er kan in overleg gekeken worden of en hoe dit kan worden aangepast. Maar je hebt een contract, dat kan niet eenzijdig worden aangepast.

Denk goed na voordat je hier een ding van maakt. Je staat wellicht in je recht en op korte termijn levert het je iets op maar probeer ik de lange termijn te bewaken. Je kan een conflict veroorzaken zodat je er binnenkort op een nare manier weggewerkt word en ook heb je wellicht meer baat bij een goede relatie met je werkgever. Het feit dat jij ze een foutje vergeeft, zal er voor zorgen dat je in de toekomst credits hebt zodat ze een foutje van jou ook makkelijker kunnen vergeven. Sterkte met je besluit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100