waarom zou nederland contant willen vervangen door alleen te pinnen

snap niet waarom ze dat zouden doen heeft iemand een goede uitleg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het 'kopen' van wisselgeld kost winkeliers geld.. Wanneer iedereen zou pinnen hebben zij deze kosten niet meer. De winkelier ervaart voordeel door een beter en nauwkeuriger inzicht in de activa. (Is sneller te controleren) Je hebt niet meer te maken met kassa verschillen. Kassa's moeten dagelijks geteld worden en het geld moet opgeslagen worden in een kluis, binnen het bedrijf of het moet dagelijks worden opgehaald of weggebracht. Alle kosten die dit met zich mee brengt, zoals overuren, personeelskosten en service kosten worden verminderd of zelf volledig weg genomen. (Er blijft meer tijd over voor andere zaken) Vele vormen van criminaliteit op dit gebied worden hiermee ook tegen gegaan..

Als je 'contant' bedoelt: Ze hebben genoeg van de overvallen, als er alleen maar gepind wordt is er geen cash te halen.

Zo kan niemand meer met zwartgeld verdienen en met zwartgeld betalen. Het kost minder tijd bij de kassa's. Geld kan niet gestolen worden door werknemers. Bij overvallen is het wat moeilijker om geld te eisen. Al wordt het wat moeilijker voor toeristen, mensen die niet met geld om kunnen gaan, een gat in hun hand hebben en voor de storingen van de pin.

Het geld hoeft niet meer geteld te worden.

pinnen is handiger....(vind ook lang niet iedereen!) als je zeker weet dat er wat op de rekening staat! geld moet geteld worden... winkeliers moeten zorgen voor genoeg kleingeld en zo.. pinnen is hygiënischer dan steeds geld in je handen te hebben...

Uit veiligheids overwegingen Maar het grote nadeel is dat mensen met een heel laag inkomen bijna geen controle.meer hebben over hun uitgaven . Wanneer je 50 euro in de week hebt dan kun je zien wanneer het geld op is . en als je pint is dat veel moeilijke te controleren .

Om het aantal overvallen in winkels te minimaliseren en de winkeliers weten dan ook zeker dat ze geen vals geld ontvangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100